Na krilima mašte po 23. put na Vlasinskom jezeru

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na krilima mašte po 23. put na Vlasinskom jezeru

Više od 20 dece iz svih leskovačkih osnovnih škola po 23. put učestvuje na likovnoj koloniji „ Na krilima mašte “, u organizaciji Doma kulture iz Pečenjevca i pod pokroviteljstvom grada Leskovca.

Deca po izboru nastavnika likovnog vaspitanja, boraviće pet dana u idiličnom krajoliku oko Vlasinskog jezera, gde će svoje impresije preneti na hartiju ili platno.

Njih su jutros ispratili predstavniici >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << grada i Doma kulture, ali i idejni tvorac Ljubiša Anđelković Džudža, koji je odnedavno u penziji.

Imam dvoje dece, a likovna kolonija je moje treće dete. Ostavljam je u amanet mojim naslednicima“, rekao je Aranđelović za Jugmediu.

Pomoćnik gradonačelnika Slobodan Mitić je pohavlio Dom kulture u Pečenjevcu i izrazio uverenje da će talentovana deca uživati u prirodnoj lepoti Vlasinskog jezera. Nagalsio  je da je lokalna samouprava ovu manifestaciju pomogla sa 400.000 dinara.

Direktor Doma kulture Dejan Marković je istakao da je oko 700 devojčica i dečaka prošlo kroz likovnu koloniju, a za ovaj odlazaka zahvalio se i Kancelariji za mlade i sajtu www.lipovica.rs.

Profesor likovnog vaspitanja i slikar Dejan Nedeljković, koji po 8. put prati decu i sa njima radi na koloniji, kazao je da devojčice i dečaci najpre dožive mali šok u susretu sa Vlasinskim jezerom, „sa tišinom, mirom i šapatom breza, a onda se stapaju sa prirodom i svoje impresije, shodno svom senzibilitetu, prenose na hartiju ili platno“.

Inače, od 700 devojčica i dečaka, po evideniciji Aranđelkovića, njih 35 je završilo likovne akademije.

Likovna kolonija „Na krilima mašte“, najpre se 3 godine održavala u Jašunjskom, ženskom manastiru, potom u Kopašnici, na Vlajni, a više od decenije na Vlasinksom jezeru.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Počinje 23. Dečja likovna kolonija “Na krilima mašte”

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2017

LESKOVAC..Dom kulture u Pečenjevcu po 23. put organizovao je likovnu koloniju „Na krilima mašte“...Na Vlasinsko jezero otišlo je dvadeset dvoje dece i oni će učestvovati na različitim radionicama. U ime lokalne samouprave srećan put im je poželeo pomoćnik gradonačelnika Slobodan Glišić...„Grad...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.