Izvor: JUGpress.com, 31.Maj.2020, 22:35

Na kafi sa gradjanima: Šta žele mladi

LESKOVAC

Mladi su vrlo nezadovoljni onim što im pruža njihov grad Leskovac, zaključak je “kafenisanja” uz razgovor sa njima.

Najpre ih pomalo čudi da nekoga uopšte zanima njihovo mišljenje.

Razgovor ne teče glatko a i kad govore, mole da im imena ne pominjemo.

Od svog grada žele više, da im obezbedi mesta za izlaske ali i šansu za da ostanu , da ne moraju “trbuhom za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kruhom” .

Tijana Ristić nema problem da joj pomenemo ime .

Smatra da bi trebalo da postoji više mesta za druženje mladih u Leskovcu.

Smatra da bi lokalna smaouprava više trebala da ulaže u sport.

I da to ulaganje ne bude najveće za smao nekoliko klubova, koji, smatra ,i nemaju neke rezultate.

Leskovac bi, po njoj, trebao da dobije još neki fakultet, ali da to nije privatni.

Činjenica je, kaže, da veliki broj mladih zbog studija ode u veće centre kao što su Niš, Beograd, Novi Sad, Kragujevac i da se nakon školovanja mali broj vrati da živi i radi u Leskovcu.

Dina Stojanović kaže da bi trebalo da „imamo mnogo više drveća i zelenila, kao u svim evropskim gradovima, a ne da se gradski park poploča”.

Ona smatra da bi trebalo da se sredi i ceo kej, ” ono dole pored reke”.

” Mogao da se napravi neki podzemni parking gde će automobili da se parkiraju, da se ne parkiraju na trotoaru,“ smatra ona.

Raspitivali smo se kod nadležnih kako izgleda finasiranje sportskih klubova u Leskovcu u 2020. godini.

Najveća sredstva iz budžeta grada odvojena su za Rukometeni klub „Dubočica 54“ (13 miliona), zatim slede Gradski fudbalski klub „Dubočica“ (9,1 milion), Košarkaški klub „Zdravlje“ (8 miliona), Odbojkaški klub „Dubočica“ (3,88 miliona), Plivački klub „Dubočica“ (2,45 miliona), FK „Moravac“ Mrštane (2,2 miliona), Gradski savez za školski sport (1,5 miliona), Odbojkaški klub „Leskovac 98“ (1,35 miliona), FK „Sloga“ (1,3 miliona), Plivački klub „Leskovac“ (1,2 miliona), Ženski fudbalski klub „Dubočica Lavice“ (1,1 milion), Leskovački savez sportova (1,05 miliona), po milionFK su dobili „Jedinstvo“ Gornje Stopanje, KK „Aktavis akademija“ i Klub malog fudbala „Leskovac“, KK „Hisar“ (880.000), Bokserski klub „Jug boksing“ (700.000), Atletski klub „Dubočica“ (697.000), dok su po 500.000 dobili Konjički klub „Dubočica“, Ženski rukometni klub „Dubočica“ i fudbalski klubovi „Bobište“ i „Čekmin“.

Dva leskovačka vaterpolo kluba nisu dobial novac od grada a obrazloženje je da su razlozi formalne prirode.

Što se podzemne garaže tiče, ranije su je političari pominjali kao varijantu kada se bude gradio grdaski trg.

Radovi na trgu su počeli ali se podzemna garaže negde izgubila i niko je više ne pominje.

A zbog izgradnje trga Leskovca više nema svoj lepi park sa fotografije.

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.