Na bolničkom lečenju jedan korisnik Gerontološkog centra u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Avg.2020, 12:22

Na bolničkom lečenju jedan korisnik Gerontološkog centra u Leskovcu

Pre 2 nedelje zabeleženi su prvi slučajevi zaražavanja virusom korona u Gerontološkom centru u Leskovcu, a nakon testiranja svih korisnika i zaposlenih, virus je potvrđen kod ukupno 59 osoba. Trenutno je na bolničkom lečenju jedan korisnik zbog teže kliničke slike, dok su ostali izolovani u zgradi ove ustanove. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od komplikacija izazvanih ovim virusom preminulo je 5 korisnika.

Nakon što je petoro korisnika Ustanove za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << starije i odrasle u Leskovcu sa simptomima virusa korona hospitalizovano 22. jula, svi zaposleni i korisnici ove ustanove su testirani. Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, ukupno je 59 osoba pozitivno na virus korona - 53 korisnika i 6 zaposlenih.

Iako je procedura da se zaraženi u domovima za stare odmah hospitalizuju, korisnici Gerontološkog centra u Leskovcu izolovani su u prostorijama ove ustanove, kako se ne bi opteretili bolnički kapaciteti. U kovid centar poslati su samo oni sa teškom kliničkom slikom, a od otkrivanja prvog slučaja, na bolničkom lečenju bilo je 12 korisnika.

Trenutno je na bolničkom lečenju samo jedan korisnik Ustanove za odrasle i starije i njegovo stanje se stalno prati. Od prijave epidemije u ovoj ustanovi, od posledica izazvanih ovim virusom preminulo je 5 korisnika- kažu u Zavodu za javno zdravlje.

Situacija u Gerontološkom centru je sada stabilnija, a dodatno medicinsko osoblje poslato je iz Opšte bolnice kako bi se brinuli o zaraženim korisnicima.

Podsetimo, iako su nekoliko dana ćutali o epidemiji virusa korona u leskovačkom Gerontološkom, iz Ministarsstva su saopštili da je virus u ustanovu unela jedna od zaposlenih koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, a ipak dolazila na posao. Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak i biće podneta krivična prijava zbog osnova sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi.

Zbog pojave virusa korona u Gerontološkom centru, u Leskovcu je produžena vanredna situacija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.