Izvor: JUGpress.com, 20.Mar.2024, 09:37

Na Hisaru kopaju, asfaltiraju, gradiće restoran iako je sve to zabranjeno

LESKOVAC
Na brdu Hisar u Leskovcu kopaju, asfaltiraju a najvaljena je i izgradnja restorana i “ostalih sadržaja” iako je Odlukom o utvrđivanju lokaliteta Hisar u Leskovcu za arheološko nalazište iz maja 2012. godine sve to zabranjeno.
U “uređenje” ovog veoma vrednog arheološkog nalazišta, koje bukvalno svedoći o čitavoj viševekovnoj istoriji Leskovcana, ulaže se značajan novac ali se pri tome uništavaju materijlni tragovi istorije ovog grada.
“Koga je briga”, rečenica je koja važi i za ovu situaciju.
Tako će veoma vredno arheološko nalazište, na kome su pronađene i dva predmeta u obliku igle izrađena od apsolutno čistog elementarnog gvožđa, bez prisustva bilo...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.