Izvor: JUGpress.com, 24.Jun.2021, 18:56

Na 23. Balkanskoj smotri mladih strip autora učesnici iz osamdeset zemalja

LESKOVAC

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan” organizuje po 23. put Balkansku smotru mladih strip autora. Smotra će se održati od 25. do 27. juna u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke „Radoje Domanović” i okupiće umetnike iz čak 80 zemalja sveta, čime se nastavlja još jedna tradicija, da se svake godine postavi novi rekord po broju učesnika. I ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su izlagači sa svih šest kontinenata, njih 2817 izlagača. Organizatore posebno raduje činjenica da su pristigli radovi na festival, pored stalnih zemalja učesnica koje su poznate po devetoj umetosti, ovog puta došli i sa meridijana koji najširoj publici nisu poznati po stripu kao što su Zambija, Šri Lanka, Uganda, Finska, Ekvador, Novi Zeland, Senegal, Jordan, Belorusija, Zimbabve, Uzbekistan, Južnoafrička Republika i druge. Posebno raduje učešće strip autora iz gotovo čitave Afrike, budući da se radi o kontinentu koji je što se stripa tiče još uvek velika nepoznanica u Evropi i Sjedinjene Američkim Državama, ali i zato što najbolje potvrđuje kakav ugled Balkanska smotra mladih strip autora uživa širom sveta.

Jedan od organizatora, Marko Stojanović, o organizaciji 23. Balkanske smotre mladih strip kaže: “Veliki izazov je organizovati festival u uslovima koje nameće globalna pandemija korone. Radi se, iskreno rečeno, o logističkoj noćnoj mori, jer je neophodno uskladiti bezbedonosne mere koje nameću različite države a koje se stalno menjaju. Teško je baviti se kulturom kad je glavni cilj osigurati bezbednost svakom gostu i posetiocu festivala, ali nas nikad veći odaziv autora iz 80 zemalja sveta, želja autora iz deset zemalja da uživo prisustvuju kao i institucionalna podrška internacionalnim programima koja je smotri pružena, obavezuju da damo sve od sebe i priredimo ovaj praznik duha i umetnosti najbolje što možemo te pošaljemo pozitivnu sliku Srbije u svet…”

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večeras u Leskovcu počinje 23. Balkanska smotra strip autora

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2021, 11:20

U prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, Narodne biblioteke "Radoje Domanović" i Narodnog muzeja od večeras u 20 sati, za kada je zakazano otvaranje pa do nedelje, 27. juna biće održana 23. Balkanska smotra strip autora u organizaciji Škole stripa "Nikola Mitrović Kokan". Ove godine na smotri...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.