Izvor: JUGpress.com, 13.Maj.2021, 08:21

NVO “Porečje” iz Vučja nastavlja rad na poboljšanju položaja sakupljača sekundarnih sirovina

LESKOVAC

Nevladina organizacija ,,Porečje“ iz Vučja i u ovoj godini nastavlja svoj rad na poboljšanju socio-ekonomskog položaja sakupljača sekundarnih sirovina na jugu Srbije. U prilici je da predstavi svoj novi projekat ,,Čak i posle pandemije ostajemo uz sakupljače”. Ovaj projekat je finansiran kroz program SWISS PRO uz podršku Vlade Švajcarske i Vlade Srbije. Cilj ovog projekta je ,,Poboljšanje bezbednosti na radu i podrška za obnavljanje izvora sredstava za život >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za 53 Roma sakupljača sekundarnih sirovina iz podstandardnog naselja Podvrce.

Ovo će biti ostvareno osiguravanjem bezbednog rada sakupljača kroz donaciju kompletnog paketa zaštitne opreme i povećanje njihovih prihoda obezbeđivanjem jedne prese za baliranje, čime će se povećati cena sekundarnih sirovina. Pored toga, korisnici će biti motivisani da osnuju ili se priključe već formiranom udruženju sakupljača kako bi legalizovali svoj rad i poboljšali radni status u pogledu doprinosa za penzijsko osiguranje.

Ovaj projekat se realizuje na teritoriji Grada Leskovac u saradnji sa dva udruženja sakupljača sekundarnih sirovina (,,Jupi” i ,,Marko Crni”). ,,Aktivisti Porečja, koji godinama unazad rade sa ovom ciljnom grupom, ponosni su što su i u vreme krize i pandemije uspeli da pronadju način da pomognu sakupljačima. Kao što smo i obećali u ranijim saopštenjima, Porečje nadalje pruža podržku i pomoć samo onim sakupljačima koji su započeli proces legalizacije poslovanja. Pozivamo i ostale individualne sakupljače da se uključe u rad udruženja i na taj način steknu pravo za neku drugu vrstu podrške i pomoći u narednom periodu. Projekat i aktivnosti koje se sprovode u skladu su sa preporukama i merama koje sadrži Nacionalna strategija za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji 2016–2025 godine”,  izjavio je koordinator projekta ,,Porečja”, Zoran Živković.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.