NOVA ODLUKA: Nema promene smena u Gimnaziji i Ekonomskoj školi

Izvor: juGmedia, 18.Jan.2013, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ODLUKA: Nema promene smena u Gimnaziji i Ekonomskoj školi

LESKOVAC – Promena smena neće biti u Gimnaziji i Ekonomskoj školi u Leskovcu, dok konačnu odluku ne donesu nezavisni inspektori Ministartsva prosvete.

Ova odluka doneta je danas na sastanku predstavnika Gimnazije, načelnika Školske uprave u Leskovcu Tomislava Simonovića, načelnice Društvenih delatnosti Suzane Stanković Ilić i zamenika gradonačelnika Dragana Jovanovića.

“Učenici Gimnazije će >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u ponedeljak doći pre podne u školu”, kazao je načelnik Simonović Jugmedii.

On je rekao da je bilo pritisaka da se donese odluka da do promena smena ne dođe do kraja godine, ali da takav predlog nije mogao da prihvati.

“Ovako će ostati dok u škole ne uđe Republička prosvetna inspekcija, pa ćemo postupiti po njihovim nalazima i odlukama”, dodao je Simonović.

Ocenio je da se radi o “kupovini vremena” i izrazio bojazan da će isti problem ostati i kasnije.

“Tražio sam od koordinatora rada školskih uprava da angažuje bilo koju inspekciju sa teritorije Srbije, zbog napada da je ovdašnja inspekcija pristrasna i neobjektivna”, rekao je.

Promenu smena, koju je tražila Ekonomska škola, a ultimativno preporučila Školska uprava i Društvene delatnosti, jednoglasno su odbili profesori, Đački parlament, a jutros su članovi Školskog odbora Gimnazije povukli svoju odluku od 15. januara i glasali protiv promene.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Gimnazija: Izjave i komentari načelnika Školske uprave ugrožavaju ugled škole

Izvor: juGmedia, 18.Jan.2013

LESKOVAC – Nаstаvničko veće Gimnаzije u Leskovcu reаgovalo je danas saopštenjem povodom izjave načelnika Školske uprave Tomislava Simonovića, koja se odnosi ocenu kvaliteta škole...Saopštenje prenosimo u celini...Nаstаvničko veće Gimnаzije u Leskovcu reаguje  uje povodom izjаve...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.