Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 17:12

NKPJ podržava radnike 'Jure' u Nišu, Leskovcu i Rači koji su odbili da rade zbog pandemije

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) saopštila je danas da podržava radnike južnokorejske kompanije "Jura" u Nišu koji su jutros odbili da uđu u fabriku i rade jer su neki od njih, kako tvrde, zaraženi korona virusom kao i zbog toga što je proces proizvodnje takve prirode da je nemoguće primeniti sve neophodne mere zaštite od epidemije.

"Tražimo od Vlade Srbije da spreči pohlepnog južnokorejskog privatnog poslodaca, koji u najkritičnijim sedmicama borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protiv korona virusa u našoj zemlji želi da ostvaruje profit eksploatacijom tuđeg rada, da na bilo koji način sankcioniše radnike 'Jure' u Nišu koji opravdano odbijaju da rade kao i da zatraži da radnici u Leskovcu koji ne žele da rade u ovim uslovima dobiju punu zaradu", ističe se u saopštenju NKPJ.

NKPJ je osudio tog privatnog poslodavca koji je svoje radnike obavestio da moraju da se vrate u fabriku kako bi se "organizovao minimum procesa rada" i onima koji to odbiju zapretio da će prema njima "biti postupljeno prema pravilniku".

Dodaje se da je podrška upućena i radnike fabrika kompanije "Jura" u Leskovcu i Rači koji su ovih dana odbili da rade zbog toga što je među radnicima u Leskovcu došlo do zaraze, dok u Rači zaposleni smatraju da u uslovima epidemije nije bezbedno da se sprovodi proces proizvodnje.

Takođe, od nadležnih u Srbiji zahteva momentalnu obustavu rada u svim fabrikama "Jure" tokom epidemije korona virusa kako bi se sačuvalo zdravlje radnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jura u Nišu: „Stimulacija“ od 1.000 dinara dnevno za radnike koji žele da rade za vreme epidemije

Izvor: Danas, 09.Apr.2020, 15:33

Većina radnika prve smene u Juri u Nišu danas je, drugi dan zaredom, odbila da uđe u fabriku, zahtevajući obustavu proizvodnje zbog toga što su "neki od njih zaraženi korona virusom", a kompanija, kako tvrde, i dalje ne primenjuje propisane zaštitne mere. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.