Muzički susreti u čast Mire Ivanović – TOPLA GRADSKA PRIČA

Izvor: juGmedia, 22.Nov.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzički susreti u čast Mire Ivanović – TOPLA GRADSKA PRIČA

LESKOVAC – Svečanim koncertom violiniste Jovana Bogosavljevića u pratnji Kamernog orkestra „Amoroso“ i Vivaldijevim  koncertnim ciklusom „Četiri godišnja doba“ otpočeće sutra  u holu Leskovačkog kulturnog centra Muzički susreti dr Mira Ivanović.

Manifestacija, koja uz LEDAMUS i STRINGS promoviše i neguje umetničku, pre svega klasičnu muziku, počinje u 19 časova.

Ovo je jedna gradska priča i prilika da se podsetimo na Miru i sve >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << drage ljude koji su negovali i voleli kulturu, a i nastavljaju da to čine„, istakla je Maja Cakić, dirigent Kamernog orkestra „Amoroso“.

Susreti dr Mire Ivanović nastali su iz stalnog ciklusa “Amoroso i mladi talenti” koji daje mogućnost mladim solistima, učenicima i studentima muzike da nastupe sa okestrom, što je veoma dragoceno za njihovo dalje napredovanje i umetnički razvoj.

Susreti su memorijalnog karaktera i nose ime dr Mire Ivanović, poznate leskovačke lekarke i humanistkinje koja je nesebično podržavala mlade i talentovane ljude i svaki ansambl i manifestaciju koji su doprinosili umetničkoj i kulturnoj afirmaciji našeg grada.

 U nastavku teksta pogledajte izvanredan muzički program ovih susreta koji će se realizovati na tri različite lokacije u gradu:

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Muzički susreti dr Mira Ivanović

Izvor: JUGpress.com, 23.Nov.2016, 00:46

LESKOVAC..Muzički susreti dr Mira Ivanović, manifestacija koja promoviše i neguje umetničku, pre svega klasičnu muziku, održaće se po peti put. Mladi solisti, učenici i studenti muzike dobiće mogućnost da nastupe sa orkestrom, što je veoma dragoceno za njihovo dalje napredovanje I umetnički...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.