Mlade nade škole stripa

Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlade nade škole stripa

LESKOVAC

Često o leskovačkoj školi stripa „Nikola MItrović Kokan“ pišemo kad su u pitanju neke nagrade. Ovog puta nagrade nisu povod, nego predstavljamo neke od najmlađih polaznika.

Anastasija Videnović ide u treći razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Dobila je prvu nagradu u kategoriji do devet godina na kragujevačkom konkursu za dečiju ilustraciju „Kreativni genijalci“. Bila je u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da primi nagradu i njen utisak je da je u tamo veći prostor, za razliku od Leskovca, ali je mnogo manje ljudi nego kad je Balkanska smotra stripa. Njen put u školu stripa je kao i kod ostale dece, talenat za crtanje kao i osnov i mamino pitanje da li bi htela u školu stripa. Došla je, odmah joj se dopalo i tu je već par godina.

Anđela Savić pohađa šesti razred Osnovne škole „Bora Stanković“ u Guberevcu i sa sestrom redovno dolazi u školu stripa. Za nekoliko meseci već ima drugu nagradu na kragujevačkom konkursu za dečiju ilustraciju „Kreativni genijalci“ u kategoriji do 12 godina. U školu stripa je krenula jer je videla od mlađe sestre, dopalo joj se, pa je rešila i sama da proba. Ono što ceni u ovoj školi je što im nastavnici uvek ukažu na eventualnu grešku, šta treba otkloniti, kako ispraviti… Njena sestra Jovana je četvrti razred iste osnovne škole i već godinu dana je polaznik škole stripa, a dobila je nagradu elektronskog časopisa za decu kao mlada nada. Nju je tata gledao svaki dan kako crta, a pošto je čitala stripove, doveo je u školu stripa da vidi kako to izgleda i kako sama može da stvori strip. Dopalo joj se društvo koje se tu nalazi, kao i što ova škola nije ona klasična škola, nego je opuštena atmosfera. Anđela i Jovana imaju još jednu sestru, za koju kažu da će da pođe u školu stripa čim nauči latinicu.

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči  i na sajtu www.novanasarec.org.rs na  na linku

MLADE NADE ŠKOLE STRIPA

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.