Miš u hlebu - niko kriv!

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miš u hlebu - niko kriv!

Vlasnik pekare iz Leskovca oslobođen je krivice, po kojoj je u hlebu iz njegove pekare pronađen miš, zbog nedostatka dokaza. Troškove sudskog postupka snosi država.

Vlasnik pekare "Zlatni pek" Miodrag Ristić, koji se pred Prekršajnim sudom u Leskovcu našao zbog tvrdnje da je u vekni hleba proizvedenog u njegovoj pekari nadjen uginuli >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << miš, oslobodjen je danas krivice zbog nedostatka dokaza, potvrdjeno je agenciji Beta u tom sudu.

Saznala sam da sam trudna, i porodila se posle 20 minuta!

U obrazloženju presude navodi se da nema dokaza da je Ristić prekršio Zakon o zaštiti potrošaca i da je stavio u promet hleb koji nije siguran po život i zdravlje potrošača, te da je proizvodna linija pekare zaštićena od glodara.

Ključni svedok u tom postupku bio je poljoprivredni inspektor Dragan Stamenković koji je na sudu priznao da hleb nije dao na veštačenje i da nije sačuvao uzorak sa mišem.

Pekari protiv pojeftinjenja hleba

Vekna hleba sa uginulim mišem kupljena je sa nalepnicom "Zlatnog peka" u maju prošle godine u prodavnici lokalne trgovine u prigradskom naselju Bratmilovce.

Hleb je kupila Lozinka Ćirić iz tog naselja, a uginulog miša otkrila je njena unuka kada je nameravala da zagrize parče hleba namazano paštetom.

Slučaj je prijavljen policiji koja je protiv vlasnika pekare podnela prekršajnu prijavu.

Slučaj je vodio sudija Prekršajnog suda u Leskovcu Dragan Vasiljković. Troškove sudskog postupka platiće država.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.