Izvor: RTS, 20.Maj.2022, 15:11

Ministarstvo: Pregledane 224 škole, dojave o bombama bile lažne

Do 13 časova ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova izvršile su pregled ukupno 224 škole sa teritorija školskih uprava Novi Sad, Niš i Leskovac, koje su prethodno dobile dojavu da je postavljena eksplozivna naprava, saopštilo je Ministarstvo prosvete. U pregledanim školama, kako je utvrđeno, dojave su bile lažne.
Dojavu o postavljenoj bombi na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobilo je 137 škola, a do 13 časova ekipe MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pregledale su 125 ustanova.
U Školskoj upravi Niš pregledano je 56 škola, od 71 koliko je dobilo dojavu.
U Školskoj upravi Leskovac dojavu je dobila 91 škola, a do 13 časova pregledane su 43 škole.
U školama koje još nisu pregledane nastava će se odvijati onlajn.
O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje, zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvete.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete: Policija utvrdila da su dojave o bombama u 224 škole bile lažne

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2022

Policija je do 13.00 pregledala 224 škole sa teritorija školskih uprava Novi Sad, Niš i Leskovac i utvrdila da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U svim niškim školama dojave o bombama lažne, isto i na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Maj.2022

U svim školama u Nišu, Svrljigu i Pirotu koje su jutros dobile pretnje o bombama policija je završila kontradiverzioni pregled i utvrđeno je da su dojave lažne. U Vranju i Leskovcu pregledi još nisu završeni u svim školama, ali tamo gde jesu takođe je reč o lažnim dojavama.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.