Milioni spiskani na seoskim putevima

Izvor: juGmedia, 30.Apr.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni spiskani na seoskim putevima

LESKOVAC – Lokalna samouprava izmirila je sve obaveze prema “Produktu” iz Pečenjevce za letnje održavaje puteva u 2012. godini, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović je na konferenciji za novinare sa direktorom Direkcije za urbanizam i izgradnju Slavišom Zlatanovićem rekao da je “Produktu”, odnosno banci koja je u tom poslu pratila Direkciju, juče uplaćeno poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << 15 miliona dinara po menicima koje je firma aktivirila.

Asfaltiranje u predizbornoj kampanji

“Ovom uplatom završili smo plaćanje prema Produktu”. Ukupno smo u poslednjih šest meseci uplatili 120 miliona dinara za dugove letnjeg održavanja puteva, čime je ova obaveza završena”, istakao je Cvetanović.

Ukupna potraživanja Produkta za letnje održavanje puteva u prošloj godini iznosila su 186 miliona dinara. Služba iz kabineta gradonačelnika podelila je spisak sa 65 asfaltiranih ulica i puteva u toj godini i na njemu se pretežno nalaze putevi i ulice po okolnim selima, na koje je potrošeno dve trećine opredeljenog budžeta.

Sela se pušila od asfalta

Tako je, na primer, asfaltiranje putnog pravca Tulovo-Zolejvo koštalo 27,1 miliona dinara, Igrište – Slavujevce 21 milion, Babičko-Razgojna 10,4,  Pečenjevce 8,3 i ulice u Brijanju 5,2 miliona dinara.

Navedene sume za asfaltiranje ulica u gradu kreću se od 300 hiljada dinara do, najviše, 2,6 miliona dinara.

“Mi smo platili dve trećine, tačno 66 posto za nepunih šest meseci -120 miliona dinara, a oni su još posle završenih izbora još šest meseci bili na vlasti, pa vidite kojim su kapacitetom završavali svoje obaveze”, istako je Cvetanović, ocenivši da posao asfaltiranja nije završen dok se ne sklopi finansijska konstrukcija, te da za mnoge poslove ne postoji tehnička dokumentacija.

On se ponovo osvrnuo na probleme oko tendera za ovogodišnje letnje održavanje puteva, izvinjavajuće se građanima zbog kašnjenja.

Izvinjenje Leskovčanima

“Izvinjavamo se svim građanima i molimo ih za strepljenje, jer nemamo nameru da kršimo zakonsku proceduru”, rekao je i ponovio da je niška firma stavila prigovor na tender.

Na ponovljeno pitanje zašto konkurs nije raspisan ranije, na primer, u januaru, Cvetanović i Zlatanović su rekli da tender ne može da se raspiše pre nego što se završi zimsko održavanje puteva i da su s tim u vezi ispoštovane sve procedure.

Zamoljen da prognozira rok za izbor izvođača, Zlatanović je rekao da se u “najboljem” slučaju to može dogoditi za mesec, a u “najgorem” za tri meseca.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Presedan u Leskovcu: Gradonačelnik se izvinio zbog neodržavanja puteva

Izvor: Blic, 30.Apr.2013

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) izvinio se danas građanima zbog kašnjenja radova na letnjem održavanju lokalnih puteva na području tog grada. Cvetanović je na konferenciji za novinare objasnio da je kašnjenje nastalo zbog prigovora na tender koji je uputila, kako je rekao, jedna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.