Milion i po za table za umrlice

Izvor: JUGpress.com, 27.Maj.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion i po za table za umrlice

LESKOVAC

Tehnički direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca Novica Nikolić rekao je danas da su neke od njihovih aktivnosti postavljanje novih žandinjera, reparacija postojećih, izgradnja zaštitnih ograda, zaštitnih stubića, postaljanje tabli za plakate umrlih, ograđivanje prostora za kontejnere, i drugo.

„Svi ovi radovi su u planu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << javnih nabavki Direkcije za 2016. godinu. Sve nabavke su sprovedene, izabrani su ponuđači i radovi su u toku. Cilj je da centar grada bude lepši, da bude uređeniji, da imamo zaštićene zelene površine, da pešačke površine budu slobodne za pešake,“, objasnio je Nikolić na konferenciji za novinare ispred LKC-a.

Na bulevaru Oslobođenja ispred LKC-a postavljene su dve nove žadinjere, sa delom za sedenje, urađena je reparacija 150 postojećih žandinjera, koje će biti raspoređene vrlo brzo pretežno u centu grada. To su žadinjere koje su uzete sa placa „Jugekspresa“, koji je grad kupio, i koje su onda reparirane. Vrednost ugovora na izradi novih žandinjera i reparaciji starih je oko milion i po hiljada dinara, a izvođač radova je GZZ „Pionir“ Vlasotince.

Ona ista koja je radilla i plafone u učionicama osnovne škole u Vučju koji su pali pre više od godinu dana, oni koji nisu tada pali su u medjuvremenu polucali a deca i dalje ne mogu u svoje učionice.

U toku su radovi na ugradnji zaštitih ograda na pešačkim i zelenim površinama. Postavljene su zaštitne ograde u ulicama Moše Pijade, Vojvode Mišića, Koste Stemenkvovića, kod Masarikovog trga. Predviđene je ugradnja zaštitne ograde u dužini od oko 590 metara. Vrednost ugovora je mlion 450 hiljada dinara, a izvođač radova OZZ „Balkan“ Crna Trava. U 2015. godini radovi su izvedeni u ulici 28. marta, gde je postavljena zaštitna ograda dužine 120 metara.

Zaštitni stubići postavljeni su duž bulevara Oslobođenja, i izvršena je ugradnja dvostranih klupa. Klupe su postavljene na platou preko puta modne kuće, između kojih su ugrađene potpore za ozelenjavanje, kao i u ulici Vojvode Mišića preko puta bibioteke. U toku je postavljanje tabli za lepljenje umrlica na 10 lokacija u gradu. Vrednost ugovora, potpisanog sa firmom „Ranđelović gradnja“ doo Novi Bečaj, je oko milion i po hiljada dinara.

U toku su radovi na ograđivanju kontejnerskih niša, u vrednosti od 795 hiljada dinara. Izvođač radova je GZZ „Pionir“ Vlasotince. U toku prošle godine ugrađeno je ukupno 14 kontejnerskih niša, u ulicama Cara Lazara, Radoja Domanovića, Slobodana Penezića i na Masarikovom trgu. Planirana je ugradnja ukupno 18 kontejnerskih niša.

Izvode se i radovi na ugradnji rešetki na postojećim slivnicima, tamo gde nedostaju, reč je o limeno gvozdenim rešetkama sa zaključavanjem, kako bi se sprečila krađa. Planirano je postavljanje 160 takvih slivnih rešetki, dok je u prethodnih godini ugrađeno preko 100. Izvođač radova na postavljanju slivnih rešetki je „Investragdnja“ iz Leskovca, a vrednost ugovora je oko milion i 700 hiljada dinara. Prioritet je dat lokacijama u blizini škola, javnih ustanova i ulicama gde je velika frekfencija stanovništva.

-Građani pozitivno reaguju na ono što radimo, nismo imali ni jednu primedbu, imali smo neke sugestije, koje smo uvažili, rekao je Nikolić.

Na naše pitanje da li će građani odsad morati da urmlice, umesto na banderama i drveću, lepe isključivo na tablama koje će biti postavljene, kao i da li će biti sankcinisani oni koji se toga ne pridržavaju, Nikolić je odgovorio:

-To nikada nije ni bilo dozvoljeno. Mi imamo taj problem i onda angažujemo javno komunalno preduzeće „Komunalac“ ili preduzeće koje održava ulično osvetljenje da skida plakate, što nam predstavlja problem i nosi dodatne troškove. Moj apel na građane je da u buduće koriste table za postavljanje umrlica, a ne stubove uličnog osvetljenja i drvorede. O tome bi trebalo da se pobrine komunalna inspekcija ili komunalna policija, koja može da sankcioniše sve ono što nije u skladu sa odlukama Skupštine grada i zakonima.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.