Miletić: Kopnena zona nije ugrožena

Izvor: B92, 27.Okt.2009, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miletić: Kopnena zona nije ugrožena

Miloje Miletić i Dragan Šutanovac (Beta)

Leskovac -- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić ocenio je danas da Kopnena zona bezbednosti nije ugrožena i da nema indikacija da bi se to moglo desiti.

"Činjenica da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti rovito zahteva prisustvo snaga bezbednosti, vojske i policije, čiji je zadatak da obezbede mir na tom području", rekao je Miletić pri obilasku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedmog Centra za obuku Vojske Srbije u Leskovcu.

General Miletić je rekao da u dužem vremenskom periodu u Kopnenoj zoni bezbednosti nije bilo ugrožavanja mira, ali da ima pojedinačnih narušavanja javnog reda i mira.

"Posebno je karakteristično u tim višenacionalnim sredinama u Kopnenoj zoni bezbednosti da narušavanje javnog reda i mira ima veću specifičnu težinu, ali je istovremeno prisustvo snaga bezbednosti privilegija ljudi koji tu žive, jer snage bezbednosti čuvaju mir na tom području", rekao je načelnik Generalštaba.

Miletić je naveo da Vojska Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti raspolaže neophodnim sredstvima za očuvanje mira i bezbednosti.

"Nemamo sve, ali to ne utiče na izvršavanje naših zadataka", kazao je Miletić.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i general Miletić posetili su sedmi Centar za obuku gde su se upoznali sa uslovima boravka i osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije, a sastali su se i sa rukovodstvom grada Leskovca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.