Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2023, 23:41

Miladinović im vetar u leđa, kažu u Grupi građana “Svi za jednog, jedan za sve”

LESKOVAC

Na konferenciji za novinare predstavljeni su odbornički kandidati, sudija Marina Smiljković i nastavnik matematike Miloš Vučković, sa liste „Svi za jednog jedan za sve dr Aleksandar Rangelov“. Na konferenciji je bio i Miodrag Miladinović, doktor, za koga je rečeno da je tu kako ovoj listi dao vetar u leđa. On je, govoreći na osnovu svog iskustva tokom političkog angažovanja u Demokratskoj stranci, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da upoređuje tadašnja odvijanja i ovo što se danas dešava u društvu.

„Kazao sam sebi i ostajem pri tome, kao što i potpisnici „ProGlasa“ kažu da se ne kandidujemo ni za jednu funkciju niti želimo moć u drušvu koja se crpe iz položaja, ali želimo da promenimo ovo društvo. Političko mišljenje je ustavno pravo. Ja mogu da kažem da podržavam dr Rangelova, Natašu, Milicu i to je moje političko mišljenje i delovanje, a onda se obruše na vas i kažu vi se bavite politikom. Pa ne bih ja imao ovakvo eksplicitno, ozlojeđeno i snažno motivisano političko mišljenje i političku poruku da je sve u redu. Pa nisam ja protiv SNS-a zato što su oni SNS, ja u SNS-u imam mnogo prijatelja, ali SNS je stvorio sistem koji nam ne dozvoljava da živimo po prosečnoj meri prava, ekonomije, standarda. Da niste napravili ovakav sistem i da ste održali predizborno obećanje da ćete korupciju svesti na nulu, da ćete završtiti sa partijskim zapošljavanjem, ali ovo što danas doživljavamo je…. Postoji sintagma zarobljena država, ali pređene su granice, zarobljeni su i građani. Ja se ne kandidujem za neku političku finkciju, moj osnovni motiv je što ne mogu da budem u zoni svog konfora i da živim svoj život. U mojoj ulici više nemamo ni jednog tridesetogodišnjaka, deca su otišla zato što nisu imala podjednake šanse, jer nisu deo SNS.“

Miladinović.je svoje izlaganje zaključio rečima da kada je video „ProGlas“, koji predviđa da potpisnici treba da ohrabruju bivše apstinente da postanu aktivni glasači, uzmu kontrolu u izbornim i predizbornim mahinacijama, budu oni koji šire istinu i ohrabruju i predlažu rešenja za stranputice u kojima se država nalazi, shvatio je da je u duhu ovakvog aktivizma Udruženje „Svi za jednog jedan za sve dr Aleksandar Rangelov“.

Usledilo je novinarsko pitanje za Miladinovića zašto se za sve ove postulate nije borio građanskim aktivizmom nego sa učesnicima u izbornom procesu, na šta je Miladinović odgovorio da njegovo istupanje jeste poltičko delovanje, ali prilagođeno onako kako on misli da treba da bude, ali i da je novinarsko pitanje svojevrsni pritisak na njega.

„Ja sam podržao stranku i njen aktivizam, nisam došao u stranku, ovu su ljudi koji su došli iz udruženja, iz aktivizma koji sam i ja imao dugi niz godina i smatram da sam u punom obimu, veoma hrabro, iskazao svoj poltički aktivizam i ako sam bio pod velikim pristiskom, kao i evo sada na ovoj konferenciji.“ – rekao je Miladinović ne razumešvi da se ovde radilo o novinarskom pitanju a ne pritisku na njega.

Marina Smiljković, govorila je o, po njoj, nezakonitom načinu na koji je razrešena sa mesta sudije u Osnovnom sudu u Leskovcu.

„Ovo je borba protiv interesene grupe jer vladavina prava ne postoji, Ustav se krši svakodnevno, od najviših predstavnika vlasti i ja kao pravnik hoću da dam svoj doprinos da se nešto promeni. Ovo je poslednji čas da se nešto preduzme, jer je ovo borba za slobodu.“

Miloš Vučković kaže da su oni amateri u politici, da su krenuli od nule, ali da su u ovu priču ušli puna srca.

„U ovu priču ušao sam iz revolta, završio sam jedan od najjačih državnih fakulteta, ali i u prosveti, kao i zdravstvu i sudstvu vlada haos. Pravilnici u prosveti su loši, a i oni se ne poštuju.“ (kraj) IS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.