Migrantska kriza formira Savet za migracije  u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantska kriza formira Savet za migracije u Leskovcu

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća doneli su danas odluku o obrazovanju lokalnog Saveta za migracije  a  ovo je gradonačelnik leskovca Goran Cvetanović obrazložio da je novo rešenje  potrebno doneti “zbog novonastale situacije sa migrantskom krizom”.

On nije obasnio šta je to “novonastala situacija” sa migrantskom krizom sada, kada je broj migranata u Srbiji manji nego prošle godine , kao ni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da li je ovo priprema za nešto što ne znamo , ali ima ko zna.

Zakonom o upravljanju migracijama propisano je da jedinica loklane samouprave obrazuje lokalni savet za migracije, rečeno je na dsanašnjoj sednici.

Predsednik ovog Saveta biće  Branislav Stanković, šef  Cvetanovićevog kabineta.

Članovi saveta su: Dejan Cakić, član Gradskog veća, Žaklina Cvetković, predstavnica Povereništva za izbeglice i migracije grada Leskovca, Milan Stojanović, predstavnik Gradske uprave za javne nabavke, Predrag Momčilović, predstavnik Centra za socijalni rad, Sanja Cvetković, predstavnica Nacionalne službe za zapošljavanje, Marija Stojanović, predstavnica Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Ivana Momoć, predstavnica Direkcije za urbanizam i izgradnju, Dragan Cakić, predstavnik Doma Zdravlja, Jadranka Krasić, predstavnica Zavoda za javno zdravlje, Predrag Kuzmanović, predstavnik Zvoda za javno zdravlje, Miroslav Jeftić, predstavnik Odeljenja za vanredne situacije, Tomislav Ilić, predstavnik Policijske uprave, Bojana Milenković, predstavnica Školske uprave i Dragan Veličković, predstavnik Crvenog krsta.

Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju koordinatora Mobilnog tima za inkluziju Roma. Sa ovog položaja razrešen je Vasip Bakić, a na njegovom mestu je imenovana Tanja Stanojević iz Bojnika .

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

NIŠTA ALARMANTNO? Leskovac formirao Savet za migracije

Izvor: juGmedia, 29.Avg.2016

LESKOVAC – Zbog novonastale situacije sa migrantskom krizom, barem po obrazloženju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, danas je formiran Savet za migracije...On nije dodatno objasnio šta je to “novonastala situacija”, ali po rečima načelnice Društvenih delatnosti Suzane Stanković...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.