Meštani porečkog kraja dobili asfaltirani put od 3,5 kilometra (FOTO,VIDEO)

Izvor: juGmedia, 18.Avg.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani porečkog kraja dobili asfaltirani put od 3,5 kilometra (FOTO,VIDEO)

Posle dvogodišnjih faznih radova,‚završen je put između Miroševca i Slavujevca u vučjanskom kraju kod Leskovca, urađen po svim evropskim standardima, koji pored tampona i dva sloja kvalitetnog asfalta, ima s obe strane duboke kanale i propuste za odvod vode, vertikalnu i horizontalnu signalizaciju i bankine, pa je ocena mnogih da se radi o do sada najkvalitetnije izgrađenom seoskom putu u leskovačkoj opštini.

Miodrag Ristić, predsednik MZ Miroševce kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ovaj put „pravi blagodet“ za stanovnike Miršveca, Slavujevca, Drvodelje, Igrišta, za sve poljoprivredne proizvođaće i za učenike koji iz tih sela putuju do škole u Mirševcu.

Put je značajan za promet robe koje idu u velike hladnjače, ali i zato što u dogledno vreme možemo spajiti regiju Lebane , Vučje i dalje – Vranje“, ocenio je Aleksandar Mitić, član Mesne zajednice Miroševce.



Kroz ovaj put prošao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima i na konferenciji za medije kazao da je verdnost radova iznosila 42,3 miliona dinara, obezbeđenih od Ministarstva privrede kroz projekat „Podrška unapređenja lokalne i regionačne infrastrukture“ -17,6 miliona, a iz gradske kase izdvojeno je 24,6 miliona dinara, a sve za deonicu od 2.305 metara. Prethodno je u prvoj fazi 2016. Izgrađeno 700 metara za 4,7 miliona, u drugoj 2017. 300 metara za 2,1 milion dinara.

A evo o kakvom se putu radi:



Ni jedan deo grada ne zapostavljamo“, kazao je Cvetanović.

Direktor JP „Urbanizam i izgrdanja“ Novica Nikolić ponovio je da su izvođači radova bili ABM Putogradnja iz Niša i CD His. „Mi smo ovde završili komletan posao i ovo će da traje“, zaključio je Nikolić, koji je prethodno dobio sve komplimente od Cvetanovića za dobro obavljen posao, budući da je preduzeće na čijem je on čelu vršilo nadzor.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.