Masovno hapšenje kradljivaca bakra i akumulatora

Izvor: juGmedia, 04.Mar.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno hapšenje kradljivaca bakra i akumulatora

LESKOVAC – Policija je uhapsila i privela istražnom sudiji petoricu Leskovčana koji se sumnjiče za krađu bakarne žice i akumulatora iz državnih i privatnih preduzeća, a uhapšen je i otkupljivač sekundarnih sirovina, prvi put u Leskovcu.

Vrednost robe koju su petorica Leskovčana pokrala iznosi 2,5 miliona dinara.

U saopštenju policije navodi se da su uhapšeni Milorad M. (23), Slaviša K. (21) i Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << K. (20), svi iz Leskovca, zbog sumnje da su “Elektrodistribuciju” iz Leskovca oštetili za 1,5 miliona dinara.

Oni su u noći između 18. i 19. februara ove godine, u ataru sela Guberevac, oborili stub dalekovoda električne energije sa kojeg su odneli bakarni provodnik u dužini od oko 500 metara.

Bakarne žice prodali su Dejanu D. na otpadu sekundarnih sirovina.

Trojici kradljivaca istražni sudija je odredio pritvor do mesec dana.

Policija je uhpasila i Žarka J. (29) i Marka N. (24) iz Leskovca zbog sumnje da su iz magacina “Telekom Srbija” ukrali 40 akumulatora, a iz leskovačkog preduzeća “Simplon” razne rezervne delove za autobuse.

Šteta se procenjuje na milion dinara, a ove dve pljačke Žarko J. i Marko N. izvršili su sa još tri osobe, koje su u bekstvu.

Otkupljivač sekundarnih sirovina Dejan D. (37) je uhapšen zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela prikrivanja, odnosno, da je u svojoj kući otkupljivao predmete od gvožđa, bakra, aluminijuma i bronze za koje je znao da su pribavljeni krađom.

Navodi se da je Dejan D. otkupljivao ukradene predmete i od Nenada M. (34) i Vasipa M. (24), ali je nejasno da li su i oni privedeni.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.