Martovska klasa vojnika položila zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martovska klasa vojnika položila zakletvu

Martovska generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, slušaoci Kursa rezervnih oficira i profesionalni vojnici položili su danas vojničku zakletvu u Valjevu, Leskovcu i Somboru.

Svečanosti u Leskovcu, uz roditelje i prijatelje vojnika prisustvovao je i načelnik Generalštaba vojske Srbije general Ljubiša Diković koji je vojnicima čestitao polaganje vojničke zakletve.

"Neka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vas ova zakletva ispuni ponosom i dostojanstvom i neka više ojača vašu posvećenost za bezbednost Republike Srbije", rekao je Diković, prenelo je Ministarstvo odbrane na svom sajtu.

U Leskovcu je vojničku zakletvu položilo 189 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u valjevskom 2. centru za obuku njih 216 , kao i 37 slušalaca Kursa rezervnih oficira i tri profesionalna vojnika a u Somboru 157 vojnika, osam slušalaca Kursa i pet kandidata za profesionalne vojnike.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Budući vojnici položili zakletvu

Izvor: B92, 20.Mar.2016, 00:42

Beograd -- Martovska generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, slušaoci Kursa rezervnih oficira i profesionalni vojnici položili su zakletvu...Polaganje zakletve je organizovano u Valjevu, Leskovcu i Somboru...Svečanosti u Leskovcu, uz roditelje i prijatelje vojnika prisustvovao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.