Marković deveti put vodi privrednike u Beč

Izvor: Kurir, 15.Nov.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković deveti put vodi privrednike u Beč

U Austriju putuje 80 privrednika iz Srbije, kao i gradonačelnici Leskovca i Kruševca i predsednici opština Trstenik, Rekovac, Bela Crkva, Obrenovac, Aleksinac, Ub i Surčin

JAGODINA - Privredno-politička delegacija iz Srbije, u organizaciji Skupštine grada Jagodine, boraviće u Beču od 21. do 23. novembra kako bi se uspostavili kontakti sa potencijalnim investitorima, najavio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

U delegaciji će biti 133 člana, među njima 80 privrednika iz Srbije, kao i gradonačelnici Leskovca i Kruševca i predsednici opština Trstenik, Rekovac, Bela Crkva, Obrenovac, Aleksinac, Ub i Surčin.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da je ovo deveti odlazak za Beč raznih delegacija iz Jagodine za poslednjih šest godina.

Osim privrednika do sada su u Beču boravili poljoprivrednici, studenti, zanatlije, profesori i lekari. Marković je rekao da su sredstva za put obezbedili donatori.

"Želim da pozovem Srbe koji rade u Austriji da ne budu gastarbajteri već da dođu u Srbiju i da izaberu neki grad ili opštinu gde će da donesu svoj kapital i otvaraju fabrike.

Srbija je jedina država u okruženju koja daje dobre subvencije po broju zaposlenih", kazao je Marković.

On je rekao da dve italijanske firme otvaraju fabrike u Jagodini, od kojih je jedna dobila 9.000 evra, a druga 6.000 evra po zaposlenom radniku. Marković je naglasio da svi moraju da se bore za nova radna mesta.

"Ne možemo da čekamo da nas predsednik vlade ili države vodi u neku državu jer su oni non stop na putu i bore da Srbija dobije datum za pregovore. Mi u lokalu koji imamo određene funkcije ne treba da gledamo samo šta su nam statutarne ingerencije, već da svako od nas da maksimum od sebe da dođemo do novih radnih mesta", kazao je Marković. Konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici gradova i opština iz Srbije koji će biti članovi delegacije. Oni su izrazili zahvalnost što je predsednik Skupštine grada Jagodina pružio mogućnost i malim opštinama iz unutrašnjosti da predstave svoje gradove i upoznaju potencijalne investitore u Austriji.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Jagodina,   Trstenik

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U organizaciji grada Jagodine privredno-politička delegacija Jagodine i Srbije u poseti Beču, od 21. do 23.novembra

Izvor: Beta OMS, 16.Nov.2012, 10:49

Privredno-politička delegacija iz Srbije, u organizciji Skupštine grada Jagodina, boraviće od 21. Do 23.novembra u austrijskoj prestonici, kako bi se uspostavili kontakti sa potencijalnim investitorima, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.