Mališini iz hraniteljskih porodica boraviće 10 dana moru

Izvor: juGmedia, 21.Jul.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališini iz hraniteljskih porodica boraviće 10 dana moru

LESKOVAC – Devojčice i dečaci koji žive u hraniteljskim porodicama, njih 32-oje, odmor će provesti 10 dana u Igalu, o trošku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijlalna pitanja, a u organizaciji Centra za socijalni rad iz Leskovca.

To je ove godine jedini centar u Srbiji kome su odobrena sredstva za ove namene, u iznosu od 1.029.600 dinara.

Deca će, kaže direktor centra Boban Ilić, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << imati svu moguću pažnju i stručni nadzor.

„O njima će brinuti tim iz centra, putuje i lekar, a na moru će proći kroz školu plivanja koju vode profesori DIF-a, i koji su ujedno i spasioci.

Uz mališane će biti i pojedini hranitelji, svi zajedno u hotelu „Lighthouse“. Organizacija letovanja poverena je preko tendera turističkoj ageniciji Swim travel iz Leskovca.

Inače, Centar za socijalni rad organizuje letovanje dece iz hranizeljskih porodica od 2008. godine, s pauzom u 2015. godini.

U 85 hraniteljskih porodca u leskovačkom kraju živi 111 dece. Ilić kaže da je nedavno sertifikate dobilo još 26 porodica, koje su prošle kroz tromesečnu obuku tima ovog centra.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.