Maline u otkupu od 120 do 200 dinara

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maline u otkupu od 120 do 200 dinara

LESKOVAC – Udruženje malinara “Jablaničko blago” traži da otkupna cena malina bude 200 dinara, koja trenutno varira i kreće se od 120 do 200 dinara po kilogramu u otkupu.

“U Jablaničkom okrugu otkupljivači trenutno nude različite cene, dok čak poneki otikupljivači nude i različite cene prema odredjenim predavačima, bez definisanja konkretne. Preliminarne ponude otkupljivača u Jablaničkom okrugu kreću se od 120 do 200 dinara po kilogramu”, kažu u ovom nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << formiranom udruženju.

Kako malinari počinju sa predajom maline,  članovi udruženja Jablaničko blago insistiraju da se što pre definiše cena maline. U Srbiji, tvrde, trenutna prosečna ponudjena  cena maline je 200 dinara, na zapadu Srbije od 200 do 230 dinara, dok u centralnoj 185 do 220 dinara po kilogramu.

Članovi udruženja navode da početna cena maline u Jablaničkom okrugu ne bi smela biti manja od 200 dinara, jer ne žele da zaostaju sa cenom u odnosu na druge krajeve.

M. Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.