Izvor: JUGpress.com, 31.Jul.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Cakić na otvoreno pismo M. Petronijevića

LESKOVAC

Na otvoreno pismo Miše Petronijevića gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću reagovala je Maja Cakić , rukovodilac Amorosa, ne zbog gradonačelnika već, kako sama naglašava, u svoje lično ime.

Pismo Maje Cakić objavljujemo u integralnoj verziji.

Poštovani gospodine Petronijeviću,

Moje ime je Maja Cakić i po zanimanju sam akademski muzičar-violinista (tako bar >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << piše u mojoj diplomi Akademije umetnosti u Novom Sadu).

Čitav život se bavim poslom za koji sam se školovala i veoma sam zahvalna na tome jer je to najlepši posao na svetu. U Vašem otvorenom pismu gradonačelniku nigde niste pomenuli moje ime, ipak ste vi pravnik, ali naravno da se zna da sam ja koncertmajstor i umetnički rukovodilac “AMOROSA”. Ovim pismom Vam se ne obraćam ispred AMOROSA, ovo pišem u svoje lično ime.

Nikada za svojih 60.godina, ponavljam NIKADA , do ovog Vašeg otvorenog pisma gradonačelniku, nisam doživela šovinizam zato što sam žena.

Žao mi je što sam to doživela od Vas. Svih ovih 40.godina koliko radim, nisam nikog želela da ugrozim ili uvredim, samo sam htela da čarobni svet klasične muzike podelim sa što više ljudi. Što se tiče Amorosa,postoji od 2002. i ovo nam je 18.koncertna sezona. Od za Vas sporne 2015. održali smo 37 celovečernjih koncerata u gradu, zemlji i inostranstvu. U tom periodu imali smo dva koncerta u velikoj sali Kolarca,koja je sigurno naš najprestižniji koncertni prostor. U 2017.dobili smo preko projekta najviše sredstava otkako postojimo 1.450.000 dinara,ali ne samo za obeležavanje jubileja nego i za ostalih 11 održanih koncerata i gostovanje  velikog Stefana Milenkovića. Mislim da je dobro da jedan grad ima svoj profesionalni orkestar sa kojim mogu da nastupe tako veliki umetnici kao što su Stefan Milenković, Vladimir Milošević, Dejan Gavrić, Jovan Bogosavljević i mnogi drugi. Ove godine Amoroso je dobio 900.000 dinara za svoju koncertnu sezonu -10 koncerata i koncertnih gostovanja i veoma smo zahvalni svima koji su nas podržali i koji nas podržavaju. Amoroso je kamerni orkestar koji ima 17 stalnih članova,profesionalnih gudača koji su prošli dugogodišnje školovanje da bi mogli da odgovore zahtevima programa koji izvode. Veoma poštujem sve što ste uradili i što trajete punih 50 godina. Čestitam Vam jubilej i želim puno uspeha u životu i radu.

               Maja Cakić

(Fotografije iz arhive JUGpressa)

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Jelena Cvetković Crvenica na pismo Miše Petronijevića

Izvor: JUGpress.com, 31.Jul.2019

LESKOVAC..Na otvoreno pismo Miše Petronijevića gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću reagovala je danas dr Jelena Cvetković Crvenica..vanredni profesor FU Univerziteta u Nišu i umetnički rukovodilac i dirigent Gradskog dečjeg hora „Zvezdice“ Leskovac...Reakciju u celini prenosimo...Gospodine...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.