Izvor: JUGpress.com, 27.Okt.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MS udruženje Jablaničkog okruga na sajmu “J=DNAKI”

LESKOVAC

Na drugom sajmu „J=DNAKI“ održanom u Beogradu u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije učestvovalo je i MS Udruženje Jablaničkog okruga. Sajam „J=DNAKI“ je jedna u nizu zajedničkih aktivnosti koja doprinosi stvaranju inkluzivnog društva uz uvažavanje specifičnosti i potreba svih građana i ima za cilj informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << javnosti o rezultatima, aktivnostima i merama koje u okviru nadležnosti Ministarstvo sprovodi, posebno prema osetljivim grupama, kao i da ukaže na izazove sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u društvu.

Predrag Jovanović, predsednik MS Udruženja Jablaničkog okruga, kaže da su u okviru celodnevnih programa tokom trajanja sajma, kroz različite sadržaje, tribine, radionice i okrugle stolove, razmenili stavove i iskustva, a promocijom primera dobrih praksi ukazali na mogućnosti i kreativne, umetničke i intelektualne potencijale osoba sa invaliditetom.

„Na Konkursu za nagradu „J=DNAKI“, koji je organizovala Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom, naše udruženje je učestvovalo sa dva svoja projekta. Jedan je „Art – terapijske radionice“, a drugi „Projekat pristupačnosti““ dodala je Mila Miloševski, sekretar MS Udruženja Jablaničkog okruga i koordinator ovih projekata.

Izložbu radova, kao i štand Društva MS Srbije na sajmu „J=DNAKI“ posetili su Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnik Ministra za rad, boračka i socijalna pitanja u sektoru za osobe sa invaliditetom Biljana Barošević.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.