MOS NASTAVLJA AKCIJU: Sportska oprema školama u Leskovcu i Babušnici (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOS NASTAVLJA AKCIJU: Sportska oprema školama u Leskovcu i Babušnici (FOTO)

Ministar Vanja Udovičić družio se sa osnovcima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Leskovac gde je zajedno sa gradonačelnikom tog grada dr Goranom Cvetanović i državnim sekretarom Darkom Stanićem posetio Osnovnu školu „Petar Tasić“ i prisustvovao javnom času sa 100 učenika škole, a posle toga obišao i Sportsku halu „Dom partizana“. Ministar Udovičić je uručio OŠ „Petar Tasić“ donaciju kompleta opreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (golova sa mrežama, koševi, table, mreža za odbojku, 40 lopti za četiri sporta) za fiskulturnu salu.

PRIPREME ZA SP SA KOMŠIJAMA: Oklopnici Srbije igraju protiv Hrvatske

NAJVEĆI TALENAT PRELOMIO: Neće za SRBIJU, nosiće dres reprezentacije Mađarske (FOTO)

- Naš cilj je privlačenje što većeg broja dece u sistem školskog sporta, za to je neophodno da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje i rekreativnim i školskim i profesionalnim sportom. U poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 165.000, očekujemo da će taj broj rasti i narednih godina - naglasio je ministar Udovičić.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović zahvalio je ministarstvu na donaciji školi, kao i na izdvojenim sredstvima za završetak radova na Sportskoj hali „Dom partizana“. Posle druženja sa decom ministar i gradonačelnik su obišli višenamensku sportsku halu „Dom partizana“. U prethodnom periodu, na izgradnji objekta izvršeni su grubi građevinski radovi sa pokrivanjem objekta i ugradnjom krovne lanterne, a okviru planiranog završetka izgradnje Doma partizana u Leskovcu obuhvaćeni su građevinsko-zanatski radovi, elektro instalacije, hidrotehničke instalacije, mašinske instalacije, protivpožarna oprema i sredstva i sistem dojave požara.

POSLE MEČA CRNE GORE I RUMUNIJE: Vaterpolisti Srbije bez učešća na završnom turniru Svetske lige

Vrednost izvedenih radova koji su finansirani sredstvima budžeta Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta po osnovnom ugovoru iznosi 50 miliona dinara, a procenjena vrednost radova na završetku izgradnje iznosi 66 miliona dinara bez PDV. Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu za projekat Završetak izgradnje „Doma partizana“ u Leskovcu, obezbeđena su sredstva u iznosu od 60.000.000 dinara, kao kapitalni izdatak za 2018. godinu.

U popodnevnom satima, ministar Udovičić je sa svojim saradnicima posetio i Babušnicu, gde je sa predsednicom opštine Babušnica Slađanom Nikolić uručio donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu OŠ „Despot Stefan Lazarević“ koju pohađa 484 učenika, a koja radi od 1886. godine. Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport sprovodi akciju donacije kompleta opreme za školske fiskulturne sale u 95 škola u Srbiji, i ova akcija je jedna od njih.

Viktor Jelenić jedini kandidat za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije

- Zamenom starih rekvizita novim, želimo da navedemo učenike da na kvalitetniji način dožive fizičko vaspitanje i profesore koji im predaju, i da podstaknemo da uđu u sistem sporta i u sistem rekreacije - rekao je Udovičić.

Sama akcija ima za cilj da do kraja godine 15 procenata fiskulturnih sala širom Srbije dobije sportsku opremu i sportske rekvizite. Nakon razgovora sa učenicima ministar Udovičić i predsednica opštine Slađana Nikolić obišli su Sportsko-rekreativni kompleks, koji sadrži dva teniska terena, košarkaški teren sa tribinama i veliki park.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.