Ljoveras sutra u Nišu i Leskovcu

Izvor: S media, 21.Jun.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljoveras sutra u Nišu i Leskovcu

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić i šef Delegacije EK u Srbiji Žozep Ljoveras obići će sutra trafostanicu „Leskovac 2", a potom će u Nišu predstaviti projekat izgradnje dalekovoda izmedju Niša i Leskovca.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo ministar Škundrić i šef Delegacije Ljoveras će na konferenciji za novinare predstaviti projekat izgradnje dalekovoda dužine 40,5 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od 400 kilovolti (kV) izmedju Niša i Leskovca, koji kao donaciju javnom preduzeću "Elektromreža Srbije", finansira EK.

Dalekovod predstavlja prvu fazu medjunarodnog projekta Niš- Vranje - Skoplje, a njenim završetkom će regionima Niša, Leskovca i Vranja biti obezbedjeno pouzdano snabdevanje energijom visokog kvaliteta.

Po okončanju čitavog dalekovoda biće poboljšana energetska veza Srbije sa Makedonijom i Grčkom, ističe se u saopštenju.

Prvu fazu vrednu 6,9 miliona evra finasirala je Evropska unija.

Kako je saopšteno, projekat već ima značajan uticaj na srpsku ekonomiju, jer ga u potpunosti izvode domaće kompanije sa nizom inženjera i stručnjaka okupljenim u konzorcijumu tri srpske kompanije za inženjering i izgradnju u oblasti prenosa energije - Energoprojekt-oprema, ABS Minel-elektrogradnja i Energomontaža).

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.