Likovna kolonija u Domu kulture Roma

Izvor: JUGpress.com, 25.Maj.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likovna kolonija u Domu kulture Roma

LESKOVAC

Četvrta likovna kolonija pod nazivom “Slikanjem prevaziđimo različitost” održana je u Domu Kulture Roma a u njoj je učestvovalo dvadeset sedmoro dece od petog do osmog razreda romske i srpske nacionalnosti iz osnovnih škola “Petar Tasić”, ”Svetozar Marković” i “Vožd Karađorđe”.

Deca su radila pod stručnim nadzorom poznatog slikara i urednika likovnog programa Doma kulture Vučje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Bratislava Anđelkovića, koji kaže da je na ovoj koloniji veći kvalitet radova nego ranije, što je i znak da su nastavnici likovnog vaspitanja više radili sa decom.

“Likovna pismenost dece, s obzirom na njihov uzrast, je na zavidnom nivou. Ovo je i lična karta likovnog života u romskom naselju, a, koliko vidim, i druženje dece je odlično. Vredno su prišli celoj manifestaciji. Nadam se da će bar neko od ove dece vremenom upisati i neku srednju umetničku školu, jer zaista poseduju talenat za to.”

Direktor Doma kulture Roma Vladimir Amzić kaže da je primetno da su deca u dva dana rada dosta naučila, a celokupnu koloniju je finansirao grad Leskovac. Ujedino je i najavio izložbu radova nastalih na ovoj koloniji.

Polaznik kolonije Anja Stojilković ide u peti razred OŠ “Vožd Karađorđe” i ovo joj je prva likovna kolonija na kojoj učestvuje.

“Crtam dva crteža. Na jednoj je plaža, a na drugom veliko drvo. Volim da slikam i najviše volim da crtam prirodu. Prezadovoljna sam svime, drago mi je da sam učestvovala u radu kolonije gde sam upoznala đake iz drugih škola i super smo se družili, ” kaže Ana.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.