Levica Srbije : Tribina o Danu pobede

Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica Srbije : Tribina o Danu pobede

LESKOVAC

U organizaciji leskovačkog odbora Levice Srbije u holu LKC-a održana je tribina sa prezentacijom povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope.

Dejan Vejinović, član pokreta Levica Srbije, kaže da je ovo vreme prepuno ideja revizije istorije i vraćanja u život ličnosti koje su, najblaže rečeno, kontroverzne.

„Ovom prezentacijom želimo da se još jednom podsetimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << činjenica koje generalno karakterišu Drugi svetski rat i na teritoriji ovih prostora. Danas se pojavljuje dosta revizionističkog štiva, ali je to zasnovano na manje-više neubedljivim pretpostavkama. Postoji deo koji je zaista dobar za diskusiju, ali većina se zasniva na klimavim činjenicima. Kod nas postoje istoričari koji kada rade reviziju istorije to rade izuzetno stručno, sa puno dokaza, ali i oni koji to rade navijački. Deca u školi na sve to reaguju zbinjeno, jedno uče, drugo vide na televiziji…“

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.