Letnja škola muzike – Koncert Damjana Stankovića i Sare Čano

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2017, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnja škola muzike – Koncert Damjana Stankovića i Sare Čano

LESKOVAC

Polaznici pete Letnje škole muzike, violončelisti Damjan Stanković i Sara Čano, večeras su u Svečanoj sali gradske kuće održali koncert koji je privukao više od stotinu Leskovčana.

Sara Čano, poreklom iz Ljubljane, dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na medjunarodnim i domaćim takmičenjima. Osvojila je naziv laureat na desetom medjunarodnom takmičenju Čajkovski za mlade u Astani u Kazahstanu.

Njen kolega, Damjan Stanković iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << takodje, je dobitnik prvih i specijalnih nagrada na festivalima, republičkim i medjunarodnim takmičenjima. Član je i kamernih ansambala “Taurunum”, “Dolče” i “Kamerni orkestar Vojvodine” sa kojima nastupa u zemlji i inostranstvu.

Leskovačka publika imala je priliku da uživa u kompozicijama Šopena, Čajkovskog i Popera.

Specijalni gost večeri bio je profesor violončela sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i umetnički direktor Škole za muzičke talente u Ćupriji, Dragan Djordjević Suzuki.

Izvedba koncerta na violončelu bila je propraćena i klavirskom saradnjom Vladimira Miloševića.

Manifestacija peta Letnja škola muzike “Strings”, koja je ove godine imala rekordni broj učesnika, ukupno 93, će biti završena u subotu 19. avgusta koncertom Omladinskog kamernog orkestra “Strings” koji vodi dirigent Rade Pejčić.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Violončelisti u pratnji Vladimira Miloševića obeležili drugo veče STRINGS -a

Izvor: juGmedia, 18.Avg.2017

U prepunoj svečanoj sali grada Leskovca, publika je sinoć uživala u zvucima violončela na koncertu Sare Čano i Damjana Stankovića, u okviru pratećeg programa pete Letnje škole muzike STRINGS, a specijalni gost koncerta bio je violončelista Dragan Đorđević Suzuki, profesor Fakulteta muzičke...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.