Izvor: JUGpress.com, 12.Okt.2023, 17:09

Letenje učio u leskovačkom Aeroklubu a sad evakuiše ljude iz ratne zone Izraela

LESKOVAC

Milan Malović, kapetan aviona kompanije Er Srbija kojim je iz ratne zone Izraela ovih dana evakuisana grupa hodočasnika i turista, među kojima se nalazio i Goran Cvetanović, eksgradonačelnik Leskovca, je Leskovčanin koji je svoje prve letačke lekcije dobio u lokalnom Aeroklubu „Saša Mitrović“.

Kapetanu Maloviću ovo nije bila prva >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tura na izuzetno rizičnoj ruti između Tel Aviva i Beograda, ali će svi oni koji ga poznaju iz leskovačkih dana i njegove kasnije karijere vojnog pilota, reći da se to od njega moglo očekivati.

Jedino profesionalci njegovog kapaciteta mogu da, u ovom trenutku, bezbedno održavaju vazdušne puteve izmeđi Izraela i Evrope, o čemu svedoči podatak da su, sem par posada Er Srbije, sve svetske vazduhoplovne kompanije do daljnjeg prizemljile svoje avione u Izraelu, ili ka njemu.

Milan je osnove letenja dobio u leskovačkom Aeroklubu, zatim završio Vazduhoplovnu vojnu Gimnaziju u Mostaru, a nakon nje Vojnu vazduhoplovnu akademiju u Zadru, iz koje je izašao kao kadet klase. Za samo par godina kasnije dobio je zvanja i ovlašćenja nastavnika na Galebu G4, na kome je obučavao pilote starijih činova od onog kojim je sam raspolagao.

Karijeru vojnog pilota završio je kao potpukovnik, sa zvanjem pomoćnika komandanta Ratnog vazduhoplovstva Srbije za transportnu avijaciju.

Njegovo poslednje radno mesto u RV Srbije bilo je kabina modifikovanog vojnog transportera AN-26. (kraj) NM/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.