Leskovcu neophodan novi vrtić

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovcu neophodan novi vrtić

Predškolskoj ustanovi „Vukica Mitrović“ u Leskovcu potrebna je dogradnja nekih vrtića, ali i za izgradnja novih objekata čime bi se postojeći objekti rasteretili.

Imajući u vidu činjenicu da su grupe i vrtići prepuni, proširenje je neophodno, konstatovala je danas direktorka ove ustanove Jasmina Anđelković Đorđević.

Predškolska ustanova aplicirala je za sredstva koja je odobrila Svetska banka, uz podršku Ministarstva prosvete i UNICEF-a, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su namenjena proširenju kapaciteta predškolskih ustanova u Srbiji, za veći obuhvat dece“, rekla je direktorka.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pohvalio je danas dosadašnji rad ustanove, uz podsećanje da je ona nosilac značajnih priznanja – Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete za 2014. godinu i Oktobarske nagrade grada Leskovca 1986. i 2010. godine.

O kvalitetu rada leskovačke Predškolske ustanove svedoče i brojni realizovani projekti. Reč je o projektima “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“, projekat IMPRES, u okviru kojeg je uz podršku grada u naselju Kumalak izgrađen novi vrtić, kao i o projektu „Vrtići bez granica “ nakon čije realizacije su deca na poklon dobila prostor u sastavu MZ „Moša Pijade“, u kome se realizuju posebni i specijalizovani programi za decu uzrasta od  3 do 5,5 godina“, nabrojio je gradonačelnik.

Deci u prepodnevnoj grupi podelio je čokoladice.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Neophodno proširenje kapaciteta leskovačkih vrtića

Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2017

LESKOVAC..Vrtići u Leskovcu su poslednjih godina apsolutno prepuni, a dobijamo i sve više zahteva za prijem dece. Najmanje 300 mesta redovno nedostaje, rekla je direktorka Predškolske ustanove “Vukica Mitrović”, Jasmina Andjelković Djordjević...Tokom obilaska vrtića “Cvrčak”, gradonačelnik...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.