Leskovčanka rodila trojke, sve bebe su dobro

Izvor: Blic, 03.Avg.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanka rodila trojke, sve bebe su dobro

Aleksandra Kostić (20) iz leskovačkog sela Guberevac rodila je trojke - dva dečaka i devojčicu. Bebe su rođene carskim rezom, pet nedelja pre vremena i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Aleksandra je od sedme nedelje trudnoće znala da nosi trojke ali je, kaže, bila potpuno zbunjena kada se porodila.

- Vasilije ima 2.150 grama, Luka 1.900 a Lara 1.650 grama. Osećala sam se zbunjeno i presrećno. Izguraćemo sada naredne četiri nedelje u inkubatoru i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastavljamo dalje - rekla je Aleksandra, koja je ostala trudna prirodnim putem.

Načelnica Odeljenja neonatologije leskovačke Opšte bolnice Valentina Videnović je potvrdila da se bebe nalaze u inkubatoru i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

- Bebe su vitalne i jedino su manje telesne težine, jer su rođene četiri - pet nedelja ranije. U početku su imale manje respiratorne probleme, ali to smo stabilizovali i stalno pratimo njihovo stanje - kaže dr Videnović.

Leskovačke trojke su rođene 30. jula carskim rezom, a kompletnu trudnoću i porođaj je vodila dr Tatjana Nikolić.

- Spontano začeće trojki je zaista retko i, prema nezvaničnoj statistici, na 7.000 do 8.000 trudnoća bude jedna sa trojkama. Ja sam u sedmoj nedelji tudnoće videla da su trojke i još tada sam saopštila roditeljima. Bilo mi je jako drago i zaista sam presrećna što je sve proteklo dobro - kaže dr Nikolić.

Prema podacima Službe za ginekologiju, u leskovačkoj bolnici trojke su rođene poslednji put 2010. godine a pre toga 2008. i 1986. godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovačke trojke: Sreća čak tri puta veća

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2013

LESKOVAC - Luka, Vasilije i Lara, trojke koje su 30. jula rođene u leskovačkom porodilištu, nisu iznenađene našom posetom. Naviknuti na medijsku i svaku drugu pažnju škljocanje foto-aparata su propratili meškoljenjem i protezanjem, kao da poziraju. Goste znaju da dočekaju i ponekim osmehom,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.