Leskovčanka najbolja na zaječarskom Festivalu mladih pesnika

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanka najbolja na zaječarskom Festivalu mladih pesnika

Na Festivalu mladih pesnika koji već 33 godine u Zaječaru okuplja mlade umetnike, među 7 finalista iz Srbije i Crne Gore, žiri je najboljim proglasio ciklus pesama "Svakodnevna antika" koji je napisala Leskovčanka Anastasia Stoiljković.

Iako se dugo bavi pisanjem, priča ova Leskovčanka, ovo joj je prvi put da učestvuje na nekom festivalu i presrećna je što je proglašena laureatom, naročito što do sada ovu nagradu nije dobio nijedan njen sugrađanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ovo je prvi festival na kome učestvujem i mnogo mi znači jer sam napravila prvi korak u svet književnosti. Osim što sam prvi laureat iz Leskovca, čini mi se da sam i prva finalistkinja ovog festivala koja dolazi iz leskovačkog kraja. Značaj pobede ogleda se i u tome što je nagrada objavljivanje zbirke pesama, što je san svakog ko se bavi pisanjem - kaže Anastasia.

U pesmama za koje je nagrađena, priča ova mlada umetnica, ubacila je motive antike i mitologije, a nakon ove pobede planira da se još više posveti pisanju.

Anastasia Stoiljković živi u Leskovcu gde je završila Gimnaziju. apsolvent je na Pravnom fakultetu u Nišu i, kako kaže, ostalo joj je još par ispita do diplomiranja.

Festival mladih pesnika održao se od 23. do 26. maja u Zaječaru. U žiriju su bili poznati pesnici Dejan Aleksić, Alen Bešić i Petar Miloradović, a organizator festivala je Centar za kulturu grada Zaječara.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.