Leskovčanin varao Nišlije

Izvor: juGmedia, 28.Avg.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanin varao Nišlije

NIŠ/LESKOVAC – Niška policija uhapsila je S. D. (56) iz Leskovca zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara, i na taj način oštetio veliki broj pravnih i fizičkih lica.

Sumnja se da se S. D. lažno predstavljao vlasnicima ugostiteljskih objekata, govoreći im da je predstavnik Evropske unije, koji je u mogućnosti da njihove usluge preporuči >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << višečlanoj evropskoj misiji, koja navodno dolazi u Srbiju 1. oktobra. On se sumnjiči da im je obećavao 2.380 evra u dinarskoj protivvrednosti za njihove usluge.

S. D. se tereti da je od vlasnika restorana tražio dokumentaciju kako bi se uverio da su pravno imovinski odnosi regulisani, kao i iznos od 20 do 120 evra kako bi je prosledio u sedište Evropske unije u Briselu.

Postoji osnov sumnje da je oštetio i veliki broj fizičkih lica, tako što im je obećavao zaposlenje u zemljama Evropske unije, a za ponuđene usluge uzeo novac od šest osoba u iznosu od 950 do 5.000 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

S obzirom na to da je tokom rada utvrđeno da postoji veći broj oštećenih osoba, policija poziva građane koji su na ovaj način prevareni da prijave slučaj Policijskoj upravi u Nišu na telefone 018/522 982 i 503-127.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.