Leskovčani vratili titulu majstora roštilja

Izvor: JužneVesti.com, 30.Avg.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani vratili titulu majstora roštilja

Za razliku od prošle godine, kada na takmičenju roštilj majstora, koje se održava u okviru “Roštiljijade”, nije bilo Leskovčana, ove godine domaćini su učestvovali i odneli tituli sveobuhvatnog pobednika takmičenja, a spremili su i najbolju pljeskavicu.

Takmičenje koje nosi ime poznatog leskovačkog roštiljdžije Miodraga Gligorijevića - Dragija Bureta, održava se 26. put, a Leskovačni su preuzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << titulu od Nišlija, koji su bili najbolji prošle godine. U kuhinji se "krčkalo" od ranog jutra, foto: B. A.

Kako za Južne vesti kaže predsednik Udruženja šefova kuhinje Crne Gore, jedan od članova žirija Vuksan Mitrović, konkurencija je bila jaka, a kod takmičara se ocenjivalo sve, od higijene, snalaženja u kuhinji, do postupka pripreme i na kraju i samog ukusa jela.

Osim ukusa, ceo postupak pripreme jela je bitan, pa smo tako na kraju dobili najbolje takmičare u svakoj kategoriji - kaže Mitrović.

Na takmičenju su dodeljene nagrade u kategorijama za pripremu pljeskavice, pripremu ćevapa i pripremu jela sa roštilja. Leskovčani sveobuhvatni pobednici takmičenja, foto: B. A.

Sveobuhvatni pobednik takmičenja je kompleks “Apostolović” iz Leskovca. Domaćini su bili najbolji i u pripremi pljeskavice, a prvo mesto pripalo je Emini Đorđević - kažu organizatori.

Najbolje ćevape napravio je Nišlija Goran Lukić, a njegovoj sugrađanki Ljiljani Jovanović pripala je prva nagrada u kategoriji pripreme jela sa roštilja po izboru.

I ove godine su se takmičili kuvari iz Bugarske, a njihov predstavnik Petar Borislavov Neškov osvojio je 2. nagradu za pripremu jela sa roštilja po izboru.

Žiri je radio u sastavu Zoran Mirašević, predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš, Vuksan Mitrović, predsednik Udruženja šefova kuhinja Crne Gore i Grozda Stojanović, profesor kulinarstva.

Večeras će majstori roštilja pokušati da naprave najveću pljeskavicu, a ako ne uspeju iz prvog pokušaja, probaće i sutra od 18:30 na platou ispred centralne pozornice.

Koncert će večeras od 22:30 održati Dejan Petrović i “Big bend”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.