Leskovčani uređuju trotoare u centru grada

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani uređuju trotoare u centru grada

U prethodne 3 godine u centru Leskovca je popločano 8.800 kvadrata trotoara, što je građane ukupno koštalo 34 miliona dinara. Popločavanje se nastavlja, a uskoro će centar biti “umiven” LED rasvetom i uređenim zelenim površinama.

Za 45 dana nove trotoare dobiće i takozvana Niška ulica, gde posluje najveći broj malih privrednika u Leskovcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Za 4,6 miliona dinara popločava se deo Ulice Južnomoravskih brigada, sa obe strane, na potezu od glavne gradske Pošte do ukrštenja sa Ulicom Radeta Končara i dela Bulevara oslobođenja, do mosta na Veternici. Ovaj potez zahvata prostor stare zanatske trgovinske čaršije.

Zato smo pri izradi materijala i boja naročito vodili računa da uređenje pešačkih površina bude u skladu sa kulturno-istorijskim vrednostima ovog preostora. Trotoari će biti popločani u dve nijanse sive boje zbog šarenolikosti lokala i trgovina u ovoj ulici - rekla je Dea Đorđević iz gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Ukupna površina koja se sređuje u ovoj fazi je 1.450 kvadrata, sa predviđenim popločavanjem vibro-betonskim pločama i zamenom ivičnjaka.

Planirano je uređenje i zelenih površina na platou ispred Pošte i Apoteke "Sutjeska", kao i postavljanje LED osvetljenja.

U narednoj godini, kako je najavljeno iz lokalne samouprave, popločavaće se i trotoari u nastavku ove ulice, prema zelenoj pijaci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.