Leskovčani ubedljivi

Izvor: JUGpress.com, 28.Okt.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani ubedljivi

LESKOVAC

AKTAVIS AKADEMIJA – JASTREBAC (ALEKSINAC) 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18)

Košarkaši Aktavis akademije nastavljaju da jure sam vrh tabele. Ovog puta u Leskovcu je poražena ekipa Jastrepca iz Aleksinca sa ubedljivih 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18). Duel dve ekipe koje su u dosadašnjem toku prvenstva imale isti odnos pobeda i poraza doneo je relativno zanimljivu košarku samo u prvom poluvremenu. Domaća ekipa je u meč ušla maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << skoncentrisano i motivisano i prednost se uvećavala iz minuta u minut, a kraj prve :četvrtine je dočekan sa. U drugoj četvrtini dolazi do opuštanja, gosti to koriste, umanjuju prednost Aktavisa, čije igrače sve više hvata nervoza koja ih je uvodila u nove greške. Na poluvremenu 44:38 za Leskovčane. Pauza u poluvremenu je očigledno dobro iskorišćena, jer su domaću u nastavnku ponovo preuzeli kontrolu igre u svoje ruke. Požrtvovana igra, borba za svaku loptu i prednost na kraju treće četvrtine iznosi 19 poena – 73:54. U poslednjem periodu igre gosti očigledno nisu imali snage za preokret, što je omogućilo treneru domaćina da u igru uvede i mlađe igrače. Na kraju potpuno zasluženih 98:72.

Trener Zoran Kostadinović ocenjujući utakmicu kaže da još uvek ima dosta toga što treba da se ispravi u igri.

„Neverovatno je kako mi, što se kaže, od gotovog napravimo veresiju. Vrlo lako se opustimo, a onda se još lakše unervozimo i krenemo iz greške u grešku. Imam utisak da smo kao ekipa nestrpljivi, hoćemo da odmah stvorimo 20 poena razlike, a ne da postupno dođemo do te prednosti. U svakom slučaju, čestitam igračima na požrtvovanju i borbenosti, pobedili smo jednog kvalitetnog protivnika i nastavljamo da se borimo za sam vrh tabele.“

Aktavis akademija je igrala u sastavu: Nedeljković, Ilić 23 poena, Milenković 2, Kostić I. 14, Filipović 11, Jović 4, Mitić 7, Kostić B. 9, Antunović, Stanković 14, Nešić 14, Pavić.

Nakon pet kola Aktavis akademija ima skor 4/1. Isti odnos pobeda i poraza ima još tri ekipa. U sledećem kolu Leskovčani su slobodni, jer je ekipa s kojom su trebali da igraju, vranjanski Jugbasket, odustao od takmičenja.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Aleksinac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Leskovčani ubedljivi protiv Jastrepca

Izvor: Aleksinac.net, 29.Okt.2018, 13:49

U Leskovcu je poražena ekipa Jastrepca iz Aleksinca sa ubedljivih 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18). Domaća ekipa Aktavisa je u meč ušla maksimalno skoncentrisano i motivisano i prednost se uvećavala iz minuta u minut...Košarkaši Aktavis akademije nastavljaju da jure sam vrh tabele. Ovog puta...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.