Leskovčani traže posao i asfalt

Izvor: juGmedia, 18.Mar.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani traže posao i asfalt

Stotinu Leskovčana čekalo je danas na prijem kod gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, na već tradcionalnom „Danu otvorenih vrata“, tražeći rešenje za svoje probleme, ponajviše za nerešene imovinske odnose, asfaltiranje ulica, ali i posao za sebe i svoju decu.

Dominaraju imovinsko pravni odnosi, što zahteva duže vreme, ali smo angažovali sva pravna lica, pa očekujem da će ti procesi biti završeni u što kraćem periodu“, kaže Cvetanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Veliki broj zahteva, dodaje, odnosi se na rešavanje putne infratsrukture, vodvodne i kanalizacione mreže, iako su proteklih godina uložena velika sredstva. „To, nažalost nije bilo dovoljno jer decenijama nije bilo investicija u komunalnu infrastrukturu“, kaže i dodaje da je za te namene ove godine izdvojeno 105 miliona dinara za održavanje ulica i 1.700.000 evra za vodvodnu mrežu.

Cvetanović je pre podneva razgovarao sa 26 građana, koji su od njega atražili i posao.

Posle prošlogodišnjih 6 prijema, mnogim Leskovčanima su rešeni problemi, posebno infrastrukturni, kazao je Cvetanović

Ono što građani moraju da znaju to je da sami moraju da se dokažu poslodavcima, da dobiju zaposlenje, a na lokalnoj samoupravi je da stvori uslove da potražnja za radnom snagom bude što veća“, kazao je rekavši da vlast po tom pitanju „nije pasivna“, budući da je prošle godine „Jura“ zaposlila 500 osoba, ove još 200, i još 150 do kraja 2018. godine, a ove godine će „Džinsi“, kazao je, otvoriti još jednu fabriku sa 300 radnih mesta.

Probleme Leskovčana slušali su i direktori javnih preduzeća, narodni poslanici i šefovi iz Gradske uprave

Podsetio je i na to da je nedavno premijer Aleksandar Vučić razgovarao sa potencijalnim investitorima u Leskovcu i obećao otvaranje još jedne fabrike.

Nikakvo obećanje nisam dobio. Imam troje fakultetski obrazovane dece bez posla. Jedan sin je još pre 6 godina konkurisao za prijem u Sektoru za vanredne situacije, prošao sve provere i trijaže i – ništa. Gradonačelnik je reko da nema mogućnostio da pomogne“, požalio se Dragan Todorović, izbeglica sa Kosova, koji od 1999. godine živi u Leskovcu.

Oni koji su čekali pred gradskim vratima imali su različite molbe za gradonačelnika, među njima i da se skrešu platani pored vrtića „Lane“ i da se ta ulica osvetli, pre svega zbog otvorenih šahti.

Pisali smo peticiju još pre godinu dana Mesnoj zajednici „Dubočica“ i niko nije reagovao. A platani udarju u žice, tu je blizu i trafostanica, kuće, može haos da bude ako dune jači vetar. Ulica Braće Đorđević je loše osvetljenja. Nedavno je jedno dete upalo u šaht, jedva sam ga izvukao“, jada se Božidar Jović.

Svekrva je došla zbog snahe, babice, koja je postavljena na niže radno mesto u porodilištu, a Aleksandar Stoiljković iz Ulice Stepe Stepanovića je planirao da se žali na policiju koja preti da će kažnjavati zbog automobila parkiranih na trotoaru.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.