Leskovčani čistili kupalište kod Vučja

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani čistili kupalište kod Vučja

Čist prilaz i korito Vučjanke i okošena trava, sadašnji su izgled kupališta koje se nalazi na 10 km od Leskovca, gde mnogi građani provode letnje dane.

Ideja je bila, kaže Jelena Stojanović, član saveta ove Mesne zajednice, da se građani podsete da treba odgovorno da se ponašaju prema životnoj sredini, ali i podići nivo ekološke svesti.

Akcija podrazumeva čišćenje prilaza kupalištu, košenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trave, odvoženje smeća, kao i čišćenje rečnog korita. Što se tiče sezone kupanja na našem Vučjanskom moru, ono će biti otvoreno sledeće nedelje, kada vremenski uslovi to budu dozvolili. O bezbednosti kupača brinuće spasioci - kaže Stojanovićeva.

Projekat "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" pokrenula je kompanija SBB 2018. godine, a svakog vikenda akciju, uz pomoć građana i javnih preduzeća, sporvode u drugom gradu širom Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.