Leskovački spoj preduzetništva i ekologije

Izvor: RTS, 02.Maj.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački spoj preduzetništva i ekologije

Učenici i preduzetnički tim osnovne škole "Vasa Pelagić" u Leskovcu na najbolji način spojili su ekologiju i preduzetništvo.Od drveta, trske, kartona napravili su kućice za ptice, koje su prodavali po simboličnim cenama.
Poklopce za tegle pretvorili su u eko bedževe. I ove maštovite kante za sakupljanje različitog otpada delo su veštih ruku učenika.

Nikola Živković,učenik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 7. razreda, kaže da su prodali stotinak kućica. "Pomagali su nam i naši roditelji u pravljenju kućica, hteli smo da ulepšamo našu školu," kaže Nikola.
Njegov vršnjak Dušan Mihajlović akcenat stavlja na podizanje ekološke svesti, i kaže: „Od ekoloških materijala smo izradili kućice i bedževe i to je dobar način i da zaradimo."
Cene simbolične, pa su zato i proizvodi brzo planuli. Kad sve prodaju obući će kostime i izaći na scenu. I predstava je deo projekta. Sav novac koji zarade, biće uložen u uređenje školskog dvorišta. Ko god je ovih dana kročio u školu, podržao je akciju.
Jedna od njih je i Leskovčanka Snežana Đorđević koja se pridružila učenicima i školi, u svemu što rade.
"Naša ideologija - VAŠA ekologija" je prvi projekat tima za preduzetništvo,koji je u osnovnoj školi "Vasa Pelagić" formiran pre dva meseca.
Suzana Stanković Ilić,psiholog i član preduzetničkog tima, ističe da su učenici puni ideja." Treba ih podstaknuti da te ideje pretoče u nešto konkretno, da pretoče u akciju", kaže psiholog.
Direktor škole „Vasa Pelagić" Aleksandar Cincar akciju ocenjuje kao uvod u veću priču, a to je osnivanje učeničkih zadruga, od iduće školske godine.

Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.