Leskovački povrtari prvi put u srpskom parlamentu

Izvor: juGmedia, 13.Jul.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački povrtari prvi put u srpskom parlamentu

LESKOVAC – Trojica leskovačkih poljoprivrednika prisustvovala su Odboru za privredu i poljoprivredu u Skupštini Srbije gde su tražili veće takse za uvozno povrće, manje poreze i veće subvencije.

Jovica Stojković iz Navalina, Đorđe Micić iiz vinaračke „Zelene zvezde“ i Vladica Nešić iz Donjeg Krajinca bili su gosti na odboru Skupštine Srbije na kojoj se, uz posredovanje narodnog poslanika iz Leskovca Žarka Bogatinovića, govorilo o zaštiti proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sezonskog povrća od prekomernog uvoza.

„Imali smo situaciju da je kilogram krastavca na leskovačkoj kvantaškoj pijaci mogao da se kupi za svega tri dinara, da je cena kupusa toliko niska da poljoprivredni proizvođači na nekoliko desetine hektara u ataru Leskovca neće seći kupus i iznositi na tržište zbog toga što nemaju ekonomskog interesa“, kaže Bogatinović.

Leskovački poljoprivrednici su učestvovali u raspravi i davali sugestije, koje su obavezujeće za Ministarstvo privrede i koje će se kao zaključak proslediti na razmatranje Vladi Srbije.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.