Leskovački plivači osvetlali obraz

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački plivači osvetlali obraz

LESKOVAC – Savez za školski sport Grada Leskovca, danas na odrzanom Republičkom takmičenju u plivanju je napravio izuzetan uspeh osvojivši cetiri medalje.

Takmišenje se odvijalo po godištima, ali raspoređeni su po razredima i to u osnovnim skolama, od prvog do cetvrtog, peti i šesti, a posebno sedmi i osmi razred.

U srednjim školama su u konkurenciji svi od prvog do četvrtog. Plivale su se sve discipline kraul, prsno, ledjno i delfin. Ucenici i ucenice >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osnovnih skola su plivale po 50m, a učenici i učenice srednjih škola su plivali po 100m.

Učešće je uzelo oko 60 učenika osnovnih i srednjih škola iz Leskovca na ovom Republičkom takmičenju.Konkurencija na ovakvim takmicenjima je uvek izuzetna, jer škole iz Vojvodine i Beograda, uvek po tradiciji osvoje sve što može da se osvoji. Sva prva , druga i treća mesta.

Medjutim danas je malo drugacije, jer smo mi iz Leskovca uspeli da se domognemo cak cetiri medalje. Naravno sve ovo ne bi Savez uspeo da nema dece koja vredno treniraju u dva plivačka kluba u Leskovcu i da nisu izborila učečće na ovo takmičenje.

Osvajači medalja su:

Nina Stanisavljević 2004 god Josif Kostić zlatna medalja u disciplini 50m kraul

Uroš Stefanović 2004 god Vuk Karadzić, zlatna medalja u disciplini 50m prsno

Mihajlo Zivković 2004 god Josif Kostić, bronzana medalja u disciplini 50m prsno,

Viktor Dimitrijevic 2005 god.Josif Kostic bronzana medalja u disciplini 50m delfin.

“Naravno mnogo nam je pomoglo to sto smo dobili autobuski prevoz od Društvenih delatnosti i veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi i kabinetu gradonačelnika, jer su prepoznali da na ovaj i na ostale načine pomognemo načoj deci da se u skolama sto vise razvija zdrav zivot, kroz bavljenje sportom” istakli su i ne kriju zadovoljstvo potpredsednik Ivan Cvetanovic i sekretar Saveza Bojan Nedeljkovic.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.