Izvor: JUGpress.com, 05.Feb.2021, 18:36

Leskovački odbojkaši sutra protiv beogradskog Železničara

LESKOVAC

Odbojkaši ‘’Dubočice’’ u proteklih 14 utakmica nisu osetili slast pobede, a sutrašnji susret sa beogradskim Železničarom nudi priliku za to. Trijumf bi u redove leskovačkog prvoligaša vratio samopouzdanje pred odlučujuće duele.

Težak raspored, povrede, korona, odsustvo publike. Svaki od ovih razloga dovoljan je da se objasni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dosadašnji učinak Odbojkaškog kluba ‘’Dubočica’’ u Prvoj ligi, to jest, 14 poraza u isto toliko susreta i poslednja pozicija na tabeli.

Ali šef stručnog štaba, Marjan Nikolić, nijedan ne želi da koristi kao alibi.

             – U prva četiri kola, igrali smo sa favoritima za viši rang, koji su kasnije i potvrdili svoju superiornost. Usledili su ‘’lakši’’ protivnici, a mi smo počeli da se povredjujemo. Liga je, zbog epidemiološke situacije nekoliko puta prekidana. U duelima sa superiornijim ekipama, iako kompletni, nismo uspeli da se nametnemo, onda kada su s druge strane bili slabiji rivali – Dubočica je uglavnom imala loš zdravstveni bilten i bila desetkovana. Ne tražim opravdanje, već nudim objašnjenje, ističe Nikolić.

Ni činjenica da Prva liga dugo nije bila kvalitetnija nije zanemarljiva, kao ni to koliko je loš početak psihološki uticao na ekipu. Posledica toga je i nekoliko izgubljenih utakmice, uprkos aktivnom rezultatu.

U pauzi se Dubočica ‘’resetovala’’ i u nastavku želi da pokaže kvalitet i opravda  istorijski plasman u ovaj rang.

– Dva teška susreta su za nama i to sa dve najjače ekipe u ligi, gde smo pokazali da umemo da igramo, da posedujemo kvalitet i da nismo za poziciju ‘’fenjeraša’’. Beogradski ‘’Železničar’’ nije ekipa za potcenjivanje, ali u ovom trenutku, verujem, ni kvalitetniji od nas. Ozbiljno smo se spremali i verujem da će igrači konačno osetiti slast pobede i dobiti vetar u ledja pred odlučujuće duele. Još uvek nisu svi oporavljeni od povreda, medjutim, imamo tim koji ćemo suprotstaviti gostima, naglašava šef stručnog štaba.

Do kraja prvenstva, prvoligađši će odigrati još sedam, Dubočica, koju čeka odložen susret sa Smederevom- osam utakmica. Nikolić veruje da bi, uz sutrašnju, ekipi bile potrebne još tri pobede za beg sa dna ili eventualni baraž u plej aututu.

Susret izmedju ‘’Dubočice’’ i ‘’Železničara’’, bez publike počinje u 18 sati, ali  uz live prenos na instagram profilu kluba.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.