Leskovački kuvari doneli 15 medalja iz Rumunije

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2014, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački kuvari doneli 15 medalja iz Rumunije

LESKOVAC – Studenti kulinarstva Aleksandar Džikić, Jovana Stanojković i  Đorđe Mitrović i mjihov mentor Momčilo Conić osvili su 15 medalja na nedavnom međunarodnom takmičenju u gastronomiji u rumunskom gradu Klužu.

U Klužu je tradicija da se u septembru, u srcu Transilvanije, bude domaćin Međunarodnog prvenstva jugoistočne Evropi u kuvanju na otvorenom.

Četvoročlani leskovački tim je pored 15 medalja, osvojio 15 medalja – četiri zlatne, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << 7 srebrnih i još četiri 4 bronzane, proglašen je i sveukupnim pobenikom manifestacije kada je u pitanju tradicionalni meni, ponevši laskavi ”Cup Polus in Gastronomie”. U njihovim rukama završio je i pehar u kategoriji tradicionalnog menija tkz. “Hrana za dušu“.

Među 200 takmičara iz 12 zemalja student leskovačke Visoke poslovne škole Aleksandar Džikić, i Leskovčani na studijama u beogradskoj Visokoj hotelijerskoj školi Jovana Stanojković i  Đorđe Mitrović,  poneli su i laskavi ”Cup Polus in Gastronomie”. Osvojen jue i pehar u kategoriji tradicionalnog menija “Hrana za dušu’”.

“Najveću pažnju privukvli su leskoča mućkalica, pasulj, stara trpeza naših baka: gibanica, proja, kajmak, sir, tatlije, urmašice… Ovo je za našu ekipu veliki uspeh. Užitak koji su pokazali posetioci prilikom degustacije hrane sa juga Srbije je, nama predstavljao veliko zadovoljtvo, jer i po pitanju gastronomje, imamo čime da se predstavimo svetu i privučemo turiste”, kazao je za Jugmediju mentor Momčilo Conić.

Profesionalnog kuvara Momčila Conića, koji je i professor u leskovačkoj Trgovinsko ugostiteljskoj školi i Srednjoj školi “Svetozar Krstić Toza” u Vučju, sa učenicima, inače, očekuje državno tamičenje Hrvatsko kuvarskog saveza, drugi juniorski internacionalni kup u Kragujevcu  gde će jedan od  gostiju biti i najpoznatiji kuvar sveta Gordon Renzi.

(Kraj) tam/mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.