Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2021, 00:15

Leskovački glasnik (dva miliona dinara) informiše gradjane a dron je neophodan njegovom kabinetu, rekao Cvetanović

LESKOVAC

Na ovoj sednici je usvojen i plan javnih nabavki, koje su za 2021. godinu planirane su na oko devet milijardi dinara bez PDV-a. Sa oko 1,2 milijarde dinara biće finasirani projekti iz budžeta grada Leskovca, a 80% finansiraće Vlada Republike Srbije.

U svojoj diskusiji šef odborničke grupe Jedinstvene Srbije Nenad Filipović je rekao kako smatra da ovakav palan Javnih nabavki daje mogućnost mnogo većih ušteda, te ocenio da je predviđenih 1,8 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za troškove mobilne telefonije prevelika suma.

„Mnogo je i tri miliona dinara predviđenih za monografiju o Leskovcu, dva miliona dinara za Leskovački glasnik, milion dinara za kartonske kutije za pakovanje pomoći za penzionera, ali i po 150 hiljada dinara sa usluge snimanja dronom i usluge fotografa za potrebe gradonačelnika.“ On je naglasio da sve ovo što je izneo su u ustvari primedbe građana, da je došlo vreme štednje i da se mora više pažnje posvetiti samim građanima, da oni budu korisnici budžeta.“

I gradonačelnik Cvetanović ocenjuje da je predviđena suma za mobilnu telefoniju velika, jer se je za ovu namenu godišnje troši 960.000 dinara, što je oko 80 hiljada mesečno.

„Za kompjutere je prediđeno 100.000 evra jer u poslednje tri godine nije bilo nabavke, a tehnologija brzo napreduje. Leskovački glasnik je nešto što informiše građane, sa tom praksom želimo da nastaviimo. Dron je neophodan i nije velik izdatak. Veći problem je što sam više puta u toku dana u velikom broju ulica video upaljenu uličnu rasvetu, za šta nema potrebe. To očigledno EPS-u odgovara, jer mi plaćamo osvetljenje. Mnogo puta sam intervenisao, ali nije bilo efekta, jer monopolističkim firmama kao što je EPS to i odgovora.“

Cvetanović je dodao i da misli da se uspešnost lokalne samouprave ogleda u tome koliko novca može da dobije od Ministarstava, Kancelarije za javna ulaganja, itd.

„Od Vlade Srbije uzimamo gotovo 80% i mislim da je to pozitivna priča.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.