Leskovački gimnazijalac osvojio medalju na Olimpijadi hemičara

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački gimnazijalac osvojio medalju na Olimpijadi hemičara

Na Međunarodnoj olimpijadi mladih hemičara u azerbejdžanskoj prestonici Bakuu, leskovački gimnazijalac Stefan Stojanović osvojio je bronzanu medalju. Pored bronze, srpski gimnazijalci osvojili još 2 srebrne i jednu zlatnu medalju.

Direktorka škole Dragana Cvetanović kaže da je ovo izuzetan uspeh za školu, ali i za ovog učenika 3. razreda Gimnazije.

Stefan je izuzetan ne samo hemičar, već i matematičar. Osvajao je nagrade na mnogobrojnim takmičenjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a ove godine je i dobitnik Svetosavske nagrade. On je trenutno ponos naše škole - ističe Cvetanovićeva.

Pored Leskovčanina, zlato u Bakuu osvojio je učenik Srednje škole iz Svilajnca Aleksa Milosavljević, dok su srebra osvojili Miloš Selaković iz užičke Gimnazije i Miloš Grubor iz Matematičke gimnazije.

Na Olimpijadi u Azerbejdžanu je učestvovalo više od 300 takmičara iz 75 zemalja, a Srbija je osvojila čak 4 medalje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.