Leskovačke odbornice pomogle rad Sigurne kuće

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačke odbornice pomogle rad Sigurne kuće

Novac iz gradskog budžeta odvojen za funkcionisanje Odbora za rodnu ravnopravnost grada Leskovca, odbornice lokalnog parlamenta uplatile su danas na račun Sigurne kuće.

Preko 60.000 dinara je donirano za kupovinu sredstva za higijenu i nabavku pelena i dečje opreme, a odbornice kažu da se tu neće zaustaviti i da će pokušati da obezbede nove donatore za ovaj objekat u koji se smeštaju žene i deca žrtve nasilja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Mi moramo da budemo svesni koliko je žrtvama teško i preuzmemo odgovornost kako bi im obezbedili normalan život nakon svih nedaća sa kojima se susreću. Žene i deca žrtve nasilja moraju da znaju da mogu u svakom trenutku da nam se obrate za pomoć“, ističe odbornica Ljiljana Božuta, predsednica gradskog Odbora za rodnu ravnopravnost.

Na svu sreću, u ovom trenutku u Sigurnoj kući ne boravi ni jedna ždrtva nasilja, ali ih je od početka godine u tom objektu bilo stacionirano ukupno 35.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Odbor za rodnu ravnopravnost za Sigurnu kuću

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2017

LESKOVAC..Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Leskovca iz budžeta koji je opredeljen za rad i aktivnosti Odbora, a povodom Dečije nedelje, izdvojio je 60.000 dinara za kupovinu sredstava za ličnu higijenu, za korisnike Sigurne kuće odnosno žene i decu, žrtve porodičnog nasilja...Predsednica...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.