Leskovačka roštiljijada na Ribljoj pijaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačka roštiljijada na Ribljoj pijaci

U Novom Sadu je počela promocija Leskovačke roštiljijade. Kiša je danas malo remetila ovaj događaj, ali u leskovačkim specijalitetima moći ćemo da uživamo čitave nedelje.

Za sve one kojima je Leskovac daleko, narednih sedam dana biće smešten na Ribljoj pijaci. Ili bar njegov najpoznatiji brend - roštilj. Niko ko dođe iz tog grada sa juga zemlje neće otkriti tajnu njegove pripreme i svi tvrde isto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Tu se pravi najbolje roštilj meso koje postoj na svetu. Zbog čega? Prvo, zbog kvalitetne junadi koje ulazi u sastav roštilj mesa. Jer pravi se samo od kvalitetnog roštilj mesa", objašnjava Ljubiša Đorđević, višestruki pobednik leskovačke "Roštiljijade".

Ko se danas zatekao na Ribljoj pijaci, u to je mogao i da se uveri. Napravljena je i građanima podeljena pljeskavica od 35 kilograma. Velika, ali gotovo duplo manja od ovogodišnje pobedničke na Leskovačkoj roštiljijadi, koja je težila čak 66,5 kilograma.

"Ono što se ovde dešava je pre svega degustacija toga što mi nudimo i da ljudi iz Novog Sada, naravno i vaši gosti, mogu da probaju leskovački roštilj i da ih naravno pozovemo već na 31. Roštiljijadu, jer sam dolazak ovde je već promocija 31. Roštiljijade", kaže Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovca.

"Cele ove nedelje na Ribljoj pijaci će biti majstori leskovačkog roštilja, a naši sugrađani i sugrađanke će imati priliku da probaju ove specijalitete", veli Ana Patak iz "Tržnice".

A rame uz rame sa leskovačkim roštiljem, stoji i ajvar. Napravljen od 100 posto crvene paprike. Krije se tu sigurno i neka tajna, koju znaju samo proizvođači sa juga.

Promocija Leskovačke roštiljijade na Ribljoj pijaci trajaće cele nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.