Leskovačka ortopedija dobija rentgen aparat

Izvor: JUGpress.com, 03.Okt.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačka ortopedija dobija rentgen aparat

LESKOVAC

Odeljenje ortopedije leskovačke Opšte bolnice uskoro će dobiti novi rengen aparat za koji je Ministarstvo zdravlja izdvojilo  sedam miliona dinara.

Načelnik ovog odeljenja dr Zoran Anđelković  kaže da će tako vreme operacija biti skraćeno, kao i   liste čekanja pacijenata.

On objašnjava da se , zbog zastarelosti postojećeg rentgen aparata, od 1974. godine  je u upotrebi,  >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << složeni operativni zahvati rade se takozvanim ,,golim okom,, što, kaže,  iziskuje i do tri puta veće trošenje vremena u odnosu na ono koje će biti potrebno uz novu tehniku.

Andjelković kaže i da je Odeljenje ortopedije “prevazišlo sekundarnu zdravstvenu zaštitu jer se složenim operacijama ugradnje kuka i kolena savremenom metodom,  svrstalo u tercijalnu zaštitu koja se sprovodi na kliničkim centrima”.

To potvrdjuje i veliki broj pacijenata iz drugih gradova koji dolazi na ove operacije, rekao je Andjelković koji dodaje da se godišnje u leskovačkoj bolnici uradi  trista ovakvih operacija.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.